top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Zingeving

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022


Het is alweer een hele tijd geleden dat ik in deze categorie een blog geplaatst heb. Ik merk ook dat ik minder behoefte heb om alles met iedereen te delen. Nu is het ook zo dat ik bewust wil leren om minder te vertellen, omdat ik nou eenmaal (te) gemakkelijk praat en dan achteraf mijzelf realiseer dat ik meer verteld heb, dan dat ik zou willen. Dus in die zin, gaat het op blog gebied goed en kan ik het luchtig houden door gewoon m’n leuke outfits te delen.


Vandaag wil ik wel graag wat met jullie delen. Ik doe op het ogenblik een cursus “Zingeving” bij de GGZ. Deze cursus wordt gegeven door ervaringsdeskundigen en omdat ik zelf graag Ervaringsdeskundige wil worden, leek het mij zinvol om deze cursus te volgen en zo het vak een beetje te observeren. Ook sprak dit thema mij erg aan. Ik sta behoorlijk open voor spiritualiteit en geloof dan ook wel in de zin van het leven. Daar komt bij, dat ik jarenlang helemaal geen zin had in het leven en het nut er ook niet van in zag, ik vond mijzelf niet waard en verdiende geen plek op deze aarde. Dat is inmiddels behoorlijk veranderd, dankzij mijn MBT (Mentalization Based Treatment) therapie. Ik heb al zoveel geleerd over mijzelf en het allerbelangrijkste, ik kan met mijzelf door één deur, ik ben niet meer mijn grootste vijand.


Het thema in de “Zingeving” vandaag was “Vrijheid en wat betekent dit voor jou”. Voor mij is vrijheid een heel groot omvattend iets. Ik ervaar meer vrijheid nu mijn kinderen zelfstandig zijn, ik ervaar minder vrijheid omdat mijn financiële situatie veranderd is, maar ik ervaar vooral enorm veel vrijheid in het feit dat ik hier van mijzelf mag zijn, dat ik het waard ben, dat ik mag zijn wie ik ben en dat ik oké ben. Voor het thema van deze week heb ik onderstaande woorden geschreven.




12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page