top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Week 8



25 april 2022


Mijn dag vandaag begon niet zo best. Gister heb ik mijn enkel verzwikt en waarbij ik gister dacht dat het wel redelijk ging, ging het lopen vanmorgen iets minder soepel. Toen ik Famke (mijn hondje) vanmorgen bij mijn ouders bracht, wilde ik de voordeur dichttrekken, maar gleed de deur uit mijn handen en struikelde ik naar buiten, wat mijn enkel niet ten goede kwam. Onderweg kwam ik allerlei verkeer tegen wat aan het bumperkleven was of voorkroop op de rotonde, kortom ik zat behoorlijk chagrijnig in de auto.


De rest van de dag verliep al niet veel beter. Er zijn wat problemen met de beamer en met regelmaat kunnen bepaalde filmpjes niet afgespeeld worden, is de gesproken tekst slecht te verstaan of is de PowerPoint presentatie niet geheel zichtbaar op het scherm. Zo ook vanmorgen. Dit maakte dat ik bijna niks mee kon schrijven met de PowerPoint, omdat het niet goed leesbaar was, daar komt ook nog bij dat door het gebruik van de alternatieve beamer, dat het scherm klein is en de letters moeilijk te lezen zijn. Ik vind het dan moeilijk om mijn concentratie erbij te houden. Concentratie is sowieso niet mijn sterkste punt. Wat ik wel leuk vond is, dat we gingen oefenen met presentiebenadering in groepjes van 3 en dat ik een oordeel had over iets wat iemand overkomen was en wat hij gedeeld had en dat ik daardoor direct niet meer present kon zijn. Bij het andere verhaal vond ik het ook moeilijk om present te zijn, omdat ik aan het bedenken was wat ik moest gaan vertellen. Kortom, presentiebenadering vind ik lastig.


De middagles was ook zonder PowerPoint en datgene wat de gastdocent vertelde, liep best wel uiteen, waardoor ik er, mede door de vermoeidheid van de ochtend en mijn toch al chagrijnige dag, niet bij kon blijven. Ik heb eerlijk gezegd ook totaal geen idee wat ik nu van de middag had moeten leren. Ik ben met een onbevredigend gevoel naar huis gegaan en dat is voor vandaag wat het is. Niet elke dag heeft een joehoe afsluiting en dit soort dagen horen er ook bij.

26 april 2022


Onze lesdag bevatte veel theorie vandaag, dat zou kunnen zorgen voor een langslepende dag, maar gelukkig was dat minder waar. De gastdocente had veel oefenmomentjes tussendoor en het was fijn dat we met regelmaat met andere studenten moesten oefenen, daardoor leer je elkaar toch beter kennen. Een leerzame dag, gelachen, veel “lampje” momenten en een geweldige afsluiten met allerlei complimenten. Zo kan het dus ook! Taaie stof en veel theorie hoeft niet suf te zijn.



27 april 2022


Het is Koningsdag vandaag en sinds ik in Opperdoes woon, wordt dit mijn eerste Koningsdag bij ons in het dorp. Bij Howie the Harp zit een studente die dichtbij mij woont en wij hebben een enorm goede klik met elkaar. Zij stelde voor om samen Koningsdag te vieren. Zo gezegd, zo gedaan. Ze stond om 10:15 uur voor mijn deur met heerlijke oranje cheesecake en oranjesoezen. Nadat wij dit genuttigd hadden en een heerlijke bak koffie gedronken hadden, vertrokken wij naar de Gouw, het centrale plein van Opperdoes. Daar waren wat kraampjes en was de plaatselijke muziekvereniging een mini concert aan het geven. Dat was om 11:00 uur afgelopen en toen was de officiële openingsceremonie. Een woordje van welkom en de mededeling dat het “feest” om 13:30 uur verder zou gaan, hahahahaha, daar hadden wij ons iets anders bij voorgesteld 🙈


Wij zijn terug naar huis gelopen en omdat het echt bokkoud was, besloten wij om de “kletspot” (in mijn geval de reisversie, dus niet een pot maar een pak met vragenkaartjes) te pakken en elkaar zo beter te leren kennen. Tussendoor samen nog heerlijk geluncht en we raakten niet uitgepraat. De tijd vloog voorbij en toen bleek het ineens al 17:45 uur te zijn. Wat een heerlijke middag, wel vermoeiend zoveel praten, dat vonden wij beiden, maar wat heerlijk om zo contact met elkaar te hebben. Ik vertelde haar ook, dat zij echt voelt als een soulmate voor mij. Ik ben nog niet iemand eerder tegengekomen die direct mijn manier van denken begrijpt in zo’n korte tijd, heel waardevol 🥰

28 april 2022


Vanmorgen tijdens het groepsproces kwamen wat leuke dingen voorbij. Op 8 juli, onze “laatste” schooldag, of thans de laatste dag van de theoriefase, gaan we een BBQ organiseren om de theoriefase met z’n allen af te sluiten voordat we aan de praktijkfase beginnen. Super leuk! Daarna kwam het volgende onderdeel aan bod “This is Howie do it”. Dit wordt een dag waarbij de studenten mensen uit hun privé mogen uitnodigen en waarbij wij als studenten gaan laten zien wat wij doen als Howie’s. Er gebeurt ontzettend veel, alle dagen weer en de mensen om ons heen zullen ongetwijfeld merken dat wij ons anders gedragen. Neem nou mijn ouders, daar eet ik dagelijks en daar kom ik alle dagen met een vol en enthousiast (en soms erg emotioneel) hoofd binnen en hoe tof is het dat je mensen eraan mag laten “proeven” wat wij nou doen. Deze middag gaat plaatsvinden op 16 juni a.s. om 15:30 uur. Ik ga eens navragen in mijn omgeving wie het leuk lijkt om te komen. Ik heb mij overigens ook aangeboden om te helpen met de organisatie en invulling van deze dag 🤗


Na deze leuke mededelingen was het tijd voor een bijzondere opdracht. Een brief schrijven aan jezelf. Deze brief krijgen we dan ergens in december. Dan zijn we al volop in onze stage, dus ik heb mijn brief echt persoonlijk naar mijn eigen ik gestuurd, met ook de vragen hoe het staat met mijn processen en (persoonlijke) leerdoelen op stage. Leuk om dat later weer terug te gaan lezen, wat ik vandaag geschreven heb. Omdat de ochtend langer was dan de invulling, werd besloten om het 1e herstelverhaal van vandaag in de ochtend te doen en het 2e na de pauze in de middag. Het waren weer mooie inspirerende herstelverhalen. En wat gaaf om wederom kennis te mogen maken met iemand zijn veerkracht. Wat ik ook tof vond, was dat je je herstelverhaal ook op een hele andere manier kunt vertellen, niet de “standaard” volgorde en daardoor bleef ik enorm geboeid. En zo kwam het dat wij vanmiddag al om 13:15 uur uit waren en ik dus niet ben gaan sporten, de sportschool gaat pas om 16:30 uur open en ik had geen zin om al die tijd te wachten. Nu is het 15:15 uur en heb ik m’n verslagen al geschreven. Ook wel eens lekker, ik ga nog wat feedback formulieren invullen en dan is deze dag ook alweer bijna voorbij.


Toen ik vanavond thuis kwam, besloot ik nog even achter aan tafel te gaan zitten. Ik heb mijn feedback gesprek voor morgen voorbereid, mijn coachgesprek voor morgen voorbereid en mijn stage, met de daarbij behorende fases in mijn agenda gezet. Hiermee kon ik direct mijn coachgesprek ook compleet maken, omdat ik het daarin ook een stukje over de stage wil hebben. Ook was er vandaag in de klas wat onduidelijkheid over het huiswerk van deze week, en omdat ik graag zelf dingen uitzoek en niet op anderen wil wachten ben ik uit gaan pluizen wat er zo onduidelijk was. En inderdaad er staan dingen niet duidelijk omschreven, maar als je een beetje verder kijkt en logisch nadenkt, is het huiswerk toch te maken. En aangezien ik toch lekker bezig was, heb ik dat dan ook maar direct gedaan, scheelt weer voor volgende week. Volgende week hebben we vakantie, maar dan heb ik evengoed alweer genoeg te doen, dus dit stukje is fijn om al klaar te hebben. Ook wel eens fijn om niet 9 uur met een module bezig te zijn 🙈

29 april 2022


Wij hadden corvee vandaag, dus vroeg vertrokken vanmorgen. Het was al redelijk druk in de klas dus besloot ik mijn feedback naar de gastdocent uit te stellen tot de eerste pauze. Dit was een heel fijn gesprek, ik kreeg goede uitleg en snapte waarom er op deze manier les gegeven werd. Fijn om zo met elkaar in gesprek te kunnen gaan. Van de lesstof heb ik vanmorgen niet heel veel meegekregen, omdat ik een coachgesprek had en dat was een heel verhelderend, zoals elk coachgesprek. De dingen die wij bespreken zijn eigenlijk geen nieuwe dingen, maar doordat er even een lamp op gezet wordt, krijg ik toch weer heldere inzichten.


Tijdens de middagles hadden wij bezoek van een trainingsacteur, wij mochten diverse gesprekstechnieken oefenen, dit was echt leuk om te doen! Het belangrijkste wat ik geleerd heb is emotie reflecteren, wat kun je hiermee mooi met elkaar in gesprek gaan! Wat een fijne dag vandaag.


Weekend


Zaterdagochtend was ik al op tijd mijn bed uit en ben ik vrij snel aan mijn huiswerk begonnen. Ik had vrijdag in de klas gehoord, dat de opdracht die ik donderdagavond gemaakt had, waarschijnlijk toch niet de juiste was. Nu had mijn coach mij aangegeven dat ik het ook zo had kunnen laten, maar zo zit ik nou eenmaal niet in elkaar. Ik kan niet bewust een fout maken, puur om het te verdragen. Dan laat ik liever het onkruid tussen de tegels zitten en is mijn tuin niet perfect op orde 🤪. Komende week heb ik meivakantie en gaat het allemaal even een tandje langzamer. Dat is wel lekker, maar ik heb ook wel druktes volgende week en ik zou het erg fijn vinden als ik met mijn huiswerk en portfolio helemaal bij ben, dan heb ik wat speling voor na de vakantie. Actief aan de gang gegaan met mijn huiswerk en met de huishoudelijke taken die moesten gebeuren. Op het eind van de middag kwam mijn vriendin met een heerlijk visdiner en hebben wij tot middernacht zitten kletsen over honderdduizend dingen. Door wederzijdse drukte hebben wij elkaar vorig jaar voor het laatst gezien en buitenom dat we elkaar gemist hebben, was het contact alsof we elkaar gister nog gezien hadden, zo vertrouwd.

Vanmorgen was ik er al voor 8:00 uur uit, Famke mijn hondje was de hele nacht onrustig en daardoor heb ik heel slecht geslapen en was ik al weer vroeg op de been. Dat was wel ideaal, want nu kon ik op tijd verder met mijn huiswerk. Hier ben ik toch nog wel een tijdje mee bezig geweest, ik dacht eigenlijk dat het minder werk was 🙈 Toen heb ik even pauze genomen en heb ik de tuin gesproeid, ik merkte toen al dat het best wel redelijk weer was, een verademing na die sombere saaie week met nagenoeg geen zon. Nadat ik klaar was met de tuin, ben ik verder gegaan met mijn huiswerk. De e-learning had ik af, maar we hadden de reflectietoets gekregen en die moeten we uiterlijk 18 mei inleveren. En die reflectietoets is nog best wel een uitgebreid klusje, ben ik achter gekomen. Ik heb de inleiding geschreven en de onderdelen waar ik over ga reflecteren (ik reflecteer bijna de hele dag, maar vond het toch lastig om onderdelen uit te zoeken, omdat we ze ook moesten toelichten). Ook heb ik 2 van de 6 onderdelen beschreven en toen was het alweer 16:30 uur en tijd om Famke uit te laten. Toen ik buiten liep, was het echt wel lekker weer en de lucht bijna helemaal blauw. Ik besloot toen ik thuis kwam mijn reflectietoets aan de kant te leggen, mijn e-reader van boven te halen, de kussens in de tuin te leggen en heerlijk even in het zonnetje te gaan liggen. Zalig tot 19:00 uur buiten gelegen, met Famke lekker bij me. Ik denk dat ze mij erg mist en dat ze daarom 's nachts zo onrustig is. Vandaag heeft ze wat meer aandacht gekregen, dus ik hoop dat ik straks een betere nacht krijg.

48 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


liberta
May 03, 2022

Zo te zien weer geen saaie week voor je! Wat een hoop informatie en huiswerk! Leuk dat jullie ook oefen momentjes hebben. Dat breekt de dag ook een beetje. Nu lekker vakantie vieren. Alvast succes voor volgende week!!! 😘

Like

janenanschoon
May 01, 2022

Wat fijn dat jij en je medestudent zo’n goede klik met elkaar hebben. Dat schept toch een bijzondere band tijdens jullie studie. Dat reflecteren lijkt mij niet zo eenvoudig, dus ik ben enorm trots op je! Petje af hoor. 🥰😘

Like
bottom of page