top of page
Foto van schrijverDaniƫlle Schoonderwoerd

Week 7

Bijgewerkt op: 2 mei 2022


18 april 2022


2e Paasdag en het lijkt wel zomer šŸ˜Ž Ik was er vroeg uit vanmorgen, omdat ik graag mijn e-learning af wilde maken en vanmiddag van het zonnetje wilde genieten. Om 8:30 uur zat ik aan mijn huiswerk en om 11:00 uur was het zover. Alle theorie doorgewerkt en klaar voor de toets. Eerst maar even een bak koffie gezet, want ik word best wel gestrest van toetsen. Daarna de toets gemaakt en zonder twijfel de antwoorden ingevuld. En wat bleek 100% score!!!! Yes! Niet voor niets zoveel tijd aan besteed. Super trots op mijzelf šŸŽ“


Daarna kreeg ik een appje van een vriendin en zij heeft mij heerlijk de hele middag in de tuin gezelschap gehouden. Super leuke dag zo, huiswerk goed afgerond, gezelligheid gehad en nu lig ik nog even languit op de bank achter in mijn tuin met een muziekje en een boekje. Ik kan er weer tegen de komende week šŸ˜Žā˜€ļøšŸ„°

19 april 2022


Vandaag was het weer schooltijd! En de les die we vandaag hadden, was niet alleen super interessant, maar raakte ook een pijnpunt bij mij. Hierdoor merkte ik dat ik moeite had om in de klas te blijven zitten en mā€™n emotie niet de overhand te laten nemen. Toch is ons meerdere malen uitgelegd dat het natuurlijk beter is om te blijven en te verdragen, dan weg te lopen. Dus heb ik mā€™n uiterste best gedaan en ben ik blijven zitten. Om mijzelf niet te laten overspoelen door mijn emoties, besloot ik de lesstof op te gaan schrijven. Dan kon ik mijn concentratie ergens anders op richten.


Het stuk wat mij raakte, heeft mij soortgelijk al eerder in de klas geraakt en ik twijfelde of ik dit met de klas zou delen. Uiteindelijk besloten om dit niet te doen, aan de ene kant omdat ik het niet durfde, mijn emoties zaten te hoog en aan de andere kant, dat ik het vermoeden had dat het de klas niet diende, dit is een stuk van mij en hier moet ik mee aan de gang. Wat ik heel fijn vond, is dat de docent in de pauze naar mij toekwam om te checken hoe het met mij ging. Ik vertelde haar dat ik dat stiekem ook wel hoopte, omdat ik twijfelde of ik een coach op moest zoeken, maar mijn eigen coach was er niet, dus ik vertelde haar dat ik ook twijfelde of ik in plaats daarvan met haar zou praten, maar dat het nu niet hoefde, omdat ze al bij mij kwam checken. Ik vind het enorm fijn dat ik zo gezien word door de docent, ze heeft echt oog voor mijn issues en dat helpt enorm.


Mede naar aanleiding van vandaag, mijn gesprekje met mijn coach vorige week, de triggers in de klas en het gesprek met de eigenaresse van Dalisay Recovery (waar ik afgelopen zaterdag voor mijn vrijwilligerswerk was), ben ik erachter dat ik nog een stuk te doen heb met mijn innerlijke kind. Ongeveer 2 jaar terug was ik bij een psychosomatisch fysiotherapeut en hij kwam ook al aan dat stuk van mij en dat maakte mij toen ook al in de war en emotioneel. Dus het is nu inmiddels wel duidelijk, dat daar nog ā€œietsā€ zit en daar wil ik nog wat meeā€¦..

Wat een mooie inzichten weer, van verschillende mensen šŸ„°


20 april 2022


Wat vreemd, alweer een dagje vrij, ik merk dat ik snel aan het schoolritme gewend ben geraakt. Vanmorgen ben ik in de weer geweest met mijn portfolio en vanmiddag mocht ik voor mijn laatste HPV-vaccinatie. De laatste van de 3 belachelijk dure vaccinaties, maar met goed resultaat, want mijn uitstrijkje was 2 weken geleden negatief getest op HPV. Daarna met ik met Famke naar de trimmer geweest en toen was ik tegen half 5 ongeveer weer thuis. Het was nog heerlijk weer, dus tot half 7 lekker achter in de tuin in het zonnetje gezeten. Een relaxte woensdag.

21 april 2022


Vanmorgen tijdens het groepsproces gingen we oefenen met feedback geven. Eerst een positief punt, daarna een ā€œnegatiefā€ punt en vervolgens weer afsluiten met een positief punt. Dit deden wij in groepjes van 6 onder begeleiding van een docent of coach. Bij elke 5 andere leden van de groep moesten we deze punten benoemen en ik merkte bij mijzelf dat ik feedback geven lastiger vind, dan ontvangen. Ik had er het volgende over opgeschreven nadat we klaar waren;


ā€œIk vond het lastiger om feedback te geven, daar word ik onzeker van, ik ben vaak bang dat ik dan iets zeg wat onzin is of bang dat de kans bestaat dat ik afgewezen word. Feedback ontvangen vond ik gemakkelijker, dit was mede doordat ik niks nieuws te horen kreeg. Dat vond ik ook wel jammer, omdat ik mijzelf graag verder ontwikkel en ook van mijzelf graag wil leren.ā€


Vandaag ben ik erachter gekomen dat feedback geven voor mij heel verschillend van lading is. Als ik feedback moet geven op de persoon, dan vind ik dat lastig en ben ik bang om afgewezen te worden. Maar ik heb ook al vaker feedback gegeven op iemand die mij stoort, waar ik mij niet okƩ bij voel of aan een docent, betreffende de les. Dan lijk ik er een stuk minder moeite mee te hebben. Dat komt volgens mij, omdat mijn feedback dan een duidelijk doel heeft en dat maakt het op de een of andere manier minder spannend denk ik. En feedback geven op bijvoorbeeld een les of iets waar ik persoonlijk last van heb is voor mij toch wel anders dan op iemands persoon zelf. Interessante leerstof.


Vanmiddag waren er weer 2 herstelverhalen, wat vind ik het toch knap om te horen wat mensen allemaal doorstaan hebben en hoever ze vervolgens gekomen zijn. Zoveel (veer)kracht, onvoorstelbaar wat een mens allemaal kan doorstaanā€¦ā€¦

22 april 2022


Vanmorgen was lesstof wat taai, veel theorie. Ik merkte bij mijzelf dat ik er wat ā€œlastā€ van had, dat de docent wat stellig overkwam. Gelukkig kon ik dat aan het eind van de les met de docent bespreken. Ik heb zelf ook vaak de neiging om stellig over te komen, in het verleden was het bijna altijd ā€œmy way, or the high wayā€. Daar heb ik geleerd wat milder in de zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat het nooit meer voorkomt. Misschien is dat ook wel de reden waarom ik er bij deze docent last van had.


De les van de middag was voor mij de meest interessante tot nu toe. Onze gastdocent heeft stemmen in zijn hoofd en nam ons mee in zijn leven. Wat hem geholpen heeft en wat juist niet, hoe hij er nu mee omgaat en dat hij er enorm veel last van heeft gehad, dat hem verteld werd dat ze niet echt waren, maar dat ze onderdrukt moesten worden. Hij legde het mooi uit, als je een bal lang onder water drukt, komt deze ook ineens explosief naar boven. De reden dat ik deze les zo interessant vond, is dat ik altijd een beetje ā€œbangā€ was voor dit soort mensen, die angst heeft hij bij mij weggenomen. Ik snap nu veel beter hoe het (bij hem) werkt en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Wat enorm scheelt is dat hij er zelf ook al heel goed mee om kon gaan.


Uit school had ik een afspraak met mijn toekomstige stagebegeleider bij de GGZ, waar ik ga stagelopen. Bij aankomst waarschuwde ik haar al, dat ik enerzijds kapot was van deze enerverende dag, maar dat ik ook zoveel energie had, dat ik het gevoel had rond te willen springen als tijgetje. Het is echt enorm lang geleden dat ik mij zo energiek gevoeld heb, wel een fijn gevoel, maar ook wel overweldigend en tegenstrijdig, omdat ik eigenlijk ook wel gesloopt was van de dag. Ik voelde mij direct op mijn gemak bij mijn stagebegeleider en dat maakte dat ik het ook naar haar uit kon spreken. We hebben een super fijn gesprek gehad en we hadden direct een goede klik. Ik heb er zoveel zin in om straks te mogen starten. Maar eerst nog een dagje snuffelstage in mei, voordat de ā€œechteā€ stage in juli gaat beginnen.

Weekend


Ik heb dit weekend een ontspannen weekend, de verplichte e-learning van vorige week heb ik af en daarom heb ik besloten om vandaag naar de kapper te gaan. De kapsalon waar ik altijd heen ga, zit in hetzelfde winkelcentrum waar ik ook altijd sport, dus ben ik de dag vanmorgen begonnen met sporten. Nu ik dit zit te typen, zit ik bij de kapper te wachten, straks nog wat boodschapjes halen en vanmiddag hoop ik dat het zonnetje nog even gaat schijnen en dat ik daar nog even van kan genieten. Morgen heb ik met een vriendin afgesproken en gaan we samen lunchen en dan is het weekend alweer voorbij.

53 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


janenanschoon
May 01, 2022

Eindelijk mijn reactie. Zoals altijd heb je weer prachtig de afgelopen week in je blog beschreven. šŸ„°šŸ˜˜

Like

liberta
Apr 25, 2022

Wat ben jij ongelooflijk goed bezig zeg! En ik vind het heel knap van je dat je er achter bent gekomen dat er nog steeds dat ā€œinnerlijke kindā€ zit. Daar ga je wel uit komen volgens mij šŸ’Ŗ. En ook heel fijn dat je coach later nog even naar je toe kwamā€¦ Heel veel succes weer deze week! šŸ˜˜

Like
bottom of page