top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Week 5

Bijgewerkt op: 17 apr. 2022


4 april 2022



Vanmorgen reed ik bij mijn ouders vandaan de A7 op bij Wognum en stond ik direct in de file. Het was heel slecht weer vandaag en dat was op de weg direct te merken, er was een ongeluk gebeurd. En hoewel ik het vervelend vind om ergens te laat te komen, kan ik gelukkig ook altijd wel relativeren en zit ik niet meer als een stresskip in de auto. Ik was ongeveer 15 minuten later in de les en had nog niks gemist, we starten de dag standaard met hoe je erbij zit en dat rondje was nog bezig. Daarna begon de les over weerstand. Het herkennen ervan bij jezelf en ook bij de ander. Op zich wist ik allemaal wel wat je kunt doen en hoe je het kunt herkennen, maar het was wel fijn om het allemaal weer eens op een rijtje te krijgen. De gastdocent gaf op een hele fijne manier les, theorie afgewisseld met praktijkoefeningen, daardoor vloog de ochtend voorbij en vanmiddag waren wij vrij.


Morgen is de dag van de ervaringsdeskundige en worden we om 9:30 uur in Rotterdam verwacht. Omdat wij met te weinig aanmeldingen waren, gaan wij niet met z’n allen met de bus naar Rotterdam, maar is eenieder op zijn/haar eigen vervoer aangewezen. Omdat ik normaal gesproken al carpool met 2 andere medestudenten hier uit de buurt, hadden wij nog 1 plekje vrij in de auto. Mijn studiemaatje had nog geen vervoer, dus dat was snel geregeld. Mijn studiemaatje en ik kunnen het vanaf dag 1 enorm goed met elkaar vinden en we merken beiden dat we al meer voor elkaar betekenen dan alleen een studiemaatje, hier kon nog wel eens een hechte vriendschap uit ontstaan. Omdat wij vanmiddag vrij waren en zij het wel leuk zou vinden om eens bij mij te logeren, besloot ik van het weekend de koe maar direct bij de horens te vatten en voor te stellen of het een idee was, dat zij vandaag bij mij zou komen logeren. Dan hoeft zij morgenochtend niet naar Sloterdijk te fietsen en hoeven wij daar niet te stoppen en het is nog gezellig ook. Dat vond zij ook een goed idee en dus zitten wij nu gezellig bij mij op de bank met ieder onze laptop op schoot, beiden ons dagverslag te schrijven 😂. Uiteraard wordt er ook gezellig gekletst tussendoor en gaan we straks gezellig samen eten. Morgen vroeg de wekker, om 6:30 uur vertrekken morgenochtend…..


5 april 2022


De Dag van de Ervaringsdeskundige, deze dag heeft een eigen blog gekregen, welke je hier kunt lezen.


6 april 2022


Vandaag was ik "vrij", dat was geen overbodige luxe, omdat de dag van gister enorm lang en intensief was. Ik heb vandaag dan ook niet heel veel gedaan, wel ben ik bezig geweest met de e-learning en alvast wat rommeltjes klaar gezocht voor komend weekend, omdat ik dan een weekendje met de familie naar Drenthe ga.


7 april 2022

Ik heb vandaag een erg leuke dag op school gehad. Vanmorgen kregen we een kwartier de tijd om een stukje te schrijven (of bedenken) wat je later in een groepje van 6 studenten wilde vertellen over de Dag van de Ervaringsdeskundige. Dit vond ik leuk om te doen en ik vond het ook erg leuk om van anderen terug te horen wat zij die dag aan workshops gevolgd hadden. In mijn blog over de Dag van de Ervaringsdeskundige schreef ik al dat ik een workshop bijgewoond had over "12 kwetsbaarheden, 13 krachten", deze workshop heeft het meeste indruk op mij gemaakt en ik heb daar een klein stukje over mogen delen met mijn medestudenten. Mijn enthousiasme was enorm en ik vond het heel erg leuk om mijn enthousiasme over te brengen op de andere studenten. Er was één student die vertelde over de workshop waarin het "elfje" ter sprake kwam. Het "elfje" is een gedichtje van 5 regels, je begint op de 1e regel met 1 woord, daarna 2 woorden enzovoorts, totdat je 5 regels hebt, maar het woord van de 5e regel is weer 1 woord en moet het woord zijn van de eerste regel. Hierdoor kun je een heel kort en krachtig gedichtje schrijven met precies 11 woorden, vandaar het "elfje". Dit was mijn "elfje".

's Middags was het weer tijd voor de herstelverhalen. En wat vind ik het een inspiratie om te zien waar mensen vandaan gekomen zijn en waar ze nu staan. Een herstelverhaal kan een trigger zijn, maar ik vind het vooral heel inspirerend en kracht gevend. Wat geweldig dat ik dit van al deze mensen mag horen.


8 april 2022


Vanmorgen extra vroeg mijn bed uit, omdat ik de auto in moest laden, vanwege het weekend weg. De les die wij vandaag kregen vond ik erg leuk, de afwisseling tussen theorie en praktijk was erg leuk en daardoor kon ik goed mijn gedachten erbij houden. Wel merkte ik dat het toch het eind van de week was en dat deze week, met de Dag van de Ervaringsdeskundige intenser was dan een normale schoolweek. 's Middags moesten we met een groepje een reclamespot bedenken en uitbeelden, waarin naar voren kwam dat psychische kwetsbaarheden vaak verkeerd begrepen worden. Er was één groepje die zo ver buiten hun comfortzone durfden te gaan, dat het een hilarisch "spotje" opleverde, de hele klas lag blauw van het lachen en wat was het fantastisch om zo deze schoolweek af te sluiten en iedereen weer op een andere manier te zien. Daarna vertrok ik om te starten aan mijn reis naar Drenthe. Het was enorm druk op de A10 en A28 en ik heb 5x in de file gestaan, de reis duurde uiteindelijk 3 uur en ik kwam best wel vermoeid aan op het park. 's Avonds lekker rustig aan gedaan en op tijd naar bed gegaan.

9 april 2022


Ik was vanmorgen al om 7:00 uur mijn bed uit, erg vroeg voor een zaterdagochtend, maar de bedden hier zijn zo onwijs hard, dat ik niet meer wist hoe ik liggen moest. Het huisje waarin wij zitten staat op het park Orveltermarke in Witteveen in Drenthe. Ik ben hier met mijn vader, moeder, zus, zoon, dochter en haar vriend. De reden dat wij hier met z'n allen zijn, is omdat mijn ouders, in 2020, 50 jaar getrouwd waren. Aanvankelijk zag ik best wel tegen het weekend op, omdat mijn hoofd nogal vol zit van de opleiding en dan is het best druk met 7 personen in 1 huis, maar eigenlijk gaat het hartstikke goed en heb ik helemaal niet zoveel last van de prikkels. Iedereen houdt rekening met elkaar en er is veel respect onderling. Wat een fijne manier van samenzijn.

We hadden met z'n allen afgesproken dat we elkaar overdag vrij zouden laten, zodat iedereen lekker zijn/haar eigen gang kon gaan. Ik had woensdag mijn e-learning niet afgekregen, dus ik had vandaag de tijd genomen om dat af te maken. Het weer is erg wisselvallig, dus het was een mooi tijdverdrijf. Ik vind de theorie die voorbij komt in de e-learning allemaal even interessant, dus ik vind het ook absoluut geen straf om aan mijn huiswerk te zitten.


's Avonds zijn we met z'n allen uit eten geweest in een Ierse Pub, de Turfsteker. Wat een geweldig restaurant, het eerste gedeelte was echt een bruine pub met allerlei tafeltjes en verderop was het meer een restaurant dan een pub. De inrichting was echt leuk, ik had het idee dat ik in een bibliotheek in een een of ander Harry Potter huis zat. Het eten was fantastisch en het gezelschap erg goed.


10 april 2022

Vandaag is het alweer de laatste dag van deze week en ons weekendje weg. Wederom was ik redelijk op tijd mijn bed uit, maar ik had gelukkig wel beter geslapen dan gister. Het weer zo vandaag eigenlijk een stuk beter zijn dan gister, maar dat valt helaas een beetje tegen. Dus we hangen allemaal een beetje lui op de bank vandaag. Mijn zoon had besloten om een gezamenlijke muzieklijst te maken op Spotify, zodat er voor ieder wat wils voorbij komt met de muziek. Lekker chill en leuk om al die soorten muziek door elkaar te horen. Ik houd sowieso enorm van muziek en het doet altijd veel goeds voor de sfeer. Vanavond eten we nog een pizza en daarna ga ik alvast terug naar huis. Ik zie het niet zitten om morgenochtend er 3 uur over te doen om in Amsterdam te komen. Wat een leuke week heb ik gehad en wat een fantastisch weekend was dit om deze leuke week af te sluiten. En ja, het is toch weer een enorm lange blog geworden 😂🙈

69 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


janenanschoon
Apr 13, 2022

Wat heb je de afgelopen week weer prachtig weergegeven en ook het weekendje naar Drenthe daarbij vermeld, incl. foto. Heel erg leuk. 🥰

Like

renatevdmooren
Apr 10, 2022

Ontzettend leuk om elke week je blog te lezen. Zo kan ik alles meebeleven, ook al spreken we elkaar nu door onze drukke weekprogramma's (te) weinig. Je bent echt helemaal op je plek daar!

Like
bottom of page