top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Wat doe ik mijzelf elke keer aan?

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022


Wat is dat toch met dat eten? Waarom heb ik daar zo’n haat/liefde verhouding mee? Waarom is het altijd zo’n issue? Waarom kan ik daar niet normaal mee omgaan? Waarom sloop ik mijzelf elke keer met dit gedrag?


Slopen? Klinkt dat niet wat dramatisch? Nee, helaas dat is het niet. Ik ben psychisch elke keer kapot na dit gedrag en ik heb echt heel veel maag-/buikpijn, ik ben zweterig, heb hartkloppingen en ben misselijk. Dus ja, het is echt slopen. What happened?

Ik ben afgelopen week druk met mijzelf in de weer geweest. Nu ben ik dat al een paar weken, door de individuele gesprekken die ik al met mijn MBT therapeuten heb. Maar afgelopen week was ik met mijzelf in “gesprek”. Ik wil zo graag dat ik oké ben met mijzelf. Dat ik niet loop te zeuren over een kilootje meer en dat ik mag zijn zoals ik ben.


Dit lukt mij gewoonweg niet, al jaren niet. Sterker nog, ik kan mij niet herinneren of het ooit wel zo is geweest. Dus ik had bedacht dat ik mocht genieten van het leven en niet moest zeuren over wat lekkers. Nu denk ik altijd zwart/wit en ben ik het afgelopen weekend volledig los gegaan. Waarbij ik had bedacht dat vrijdagavond “mijn avondje” zou zijn met een wijntje en tapas als avondeten, liep dat heel anders.

Donderdagavond ging het nog redelijk. Mijn avondeten bestond uit een diepvriespizza….

Het onderstaande wat ik nu ga schrijven, schrijf ik met een enorm kloppend hart, omdat ik op ga schrijven wat ik allemaal gegeten heb en dat is best confronterend. Maar goed met m’n kop in het zand steken en alleen maar boos op mijzelf zijn kom ik er ook niet, So let’s go!


Vrijdag:

Normaal ontbijt

Lunch:

(14:30 uur) bij Mc Donalds een broodje Fishfilet en een Mc Chicken

Middag/avond:

200gr bananenchips

200gr gatenkaas

Halve Ossenworst

Los stuk gatenkaas

2 eiwitwafels (na hartig MOET ik altijd zoet, deze hebben een chocoladelaagje)

2 glazen wijn

3 glazen frisdrank

2 koppen koffie


Zaterdag:

Normaal ontbijt

Middag/avond:

2 repen Milka

andere helft ossenworst

restant stuk gatenkaas

Bakje gebakken ontbijtspek

Tapas bakje serranoham met roomkaas

Tapas bakje kaas met bieslook

Tapas bakje met noten tapenade en een half zakje toastjes

Bijna hele zak oven chips Lays (op 15? Chips na?)

2 eiwitwafels (zelfde reden als vrijdag)

2 glazen wijn

3 glazen frisdrank

2 koppen koffie


Zondag:

Normaal ontbijt

Middag/avond:

1 bakje cherrytomaatjes

1 zak toastjes met half pakje notenpaté en heel pakje peperpaté

Restant zak ovenchips

3 eiwitrepen (vond dat de doos leeg moest)

Halve zak ovenchips Lays

3 glazen frisdrank

2 koppen koffie


En het erge is, ik weet niet 100% zeker of ik alles wel opgeschreven heb, omdat ik zo gedachteloos mijn eten naar binnen prop. En voelde ik mij dan heel rot dit weekend? Mwah, viel wel mee denk ik. Ik realiseerde mij wel door bepaalde factoren dat een aantal dingen in mijn leven echt niet gaan (en niet gegaan zijn) zoals ik wil (en wilde) en dat ik op dat punt ook geen enkele grip heb, dat stuk geeft mij veel verdriet en eenzaamheid, maar is niet 1-2-3 op te lossen. Maar dat wist ik al heel lang, sinds gisteravond (laat) werd ik mij daar alleen erg bewust van. Dus dat verklaard niet het eetgedrag van vrijdag en zaterdag.


Is het dan het willen accepteren en recalcitrant gedrag vertonen van “het kan mij toch niks schelen hoe ik eruit zie, ik ben wie ik ben, dus ik eet wat ik wil”? Daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. Van buiten word ik nooit tevreden als ik van binnen blijf vechten. Ik hoop toch echt met de MBT te bereiken dat dat gevecht toch eindelijk eens ophoudt. Ik ben er moe van, ik heb er last van, ik word er misselijk van, ik ben er zat van, ik ben er klaar mee, ik zou zo graag iets meer tevreden met mijzelf willen zijn…….

Wauw! Wat is dit een heftige, emotionele, confronterende blog voor mijzelf. Ik ga proberen een boek te lezen om mijzelf af te leiden, volgens m’n therapeuten zou het goed zijn om even in dit gevoel te blijven, maar dan slaap ik straks niet.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page