top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Verfrissend Water



Water drinken is heel gezond voor je. Wist je dat ons lichaam gemiddeld voor 65% uit water bestaat? Pas op dat je niet teveel water drinkt, dan neemt je lichaam geen voedingsstoffen meer op. Als de kleur van je urine heel zachtgeel is, dan drink je voldoende water. Is het nagenoeg kleurloos, drink dan wat minder water.

Voldoende water drinken is voor veel mensen een enorme opgave. Ik probeer ongeveer 2 tot 2,5 liter water per dag te drinken. Dit is een uitdaging als het nergens naar smaakt. Pickwick heeft theezakjes speciaal voor koud water, maar die vind ik best prijzig en ik wilde ook wel eens wat anders. Omdat ik snel last heb van vocht (damp) in mijn lijf, helpt het om bleekselderij te eten. Dit vind ik dus echt niet lekker, maar inmiddels heb ik een recept gevonden voor water met bleekselderij. Dit water is ideaal als het erg warm is, omdat de combinatie van bleekselderij, komkommer en citroen erg verfrissend is.


Verfrissend Water


Ingrediënten:

  • 1,5 liter water

  • komkommer

  • bleekselderij

  • citroen


Bereidingswijze:

  1. Neem een waterkan en vul deze met 1,5 liter water.

  2. Snijd ongeveer 8 plakjes komkommer.

  3. Snijd 1 stengel bleekselderij in stukjes.

  4. Snijd 1 citroen in plakjes en halveer deze.

  5. Roer alles in het water.

Voor de volste smaak is een nacht in de koelkast het beste. Heb je hier geen tijd voor, zet het dan wel minimaal 2 uur in de koelkast.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page