top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Thermoleggings

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022


Eerder vandaag deelde ik mijn outfit met een prachtige groene thermolegging. Wat een drama is dat toch elke keer weer. Een panty of legging op maat vinden. Voor mijn panty’s shop ik online in Engeland bij Snag Tights deze panty’s zijn werkelijk in alle maten te koop. Nu heeft Snag Tights inmiddels ook panty’s met Merino Wool, maar die zijn er alleen in het zwart en €16,49 per stuk. Iets te duur voor mijn budget.


Ik weet dat Oroblu ook een thermomaillot heeft, vorig jaar heb ik een zwart exemplaar gekocht, voor nog veel meer geld dan €16,49 🙈 en die is qua lengte net aan, terwijl ik daar de grootste maat van had. Maar ja, zoals jullie weten, draag ik graag gekleurde kleding en een aantal basiskleuren kunnen dan in de kast niet ontbreken. Een lief Jurkenzusje vertelde mij dat ze haar exemplaren bij AliExpress besteld en ze was helemaal lyrisch! Ik ben dan altijd bang dat ze veel te klein zijn. Even ter informatie; ik ben ruim 1.80 meter, draag kledingmaat 42, heb een heupomvang van maar liefst 117cm en onwijs lange benen. De lengte van mijn been vanaf de binnenkant (kruis) tot de grond is 90cm. Dus een panty, legging of maillot moet niet alleen in de breedte rekken, maar ook in de lengte en daar gaat het vaak fout. De thermolegging van de AliExpress was inclusief verzendkosten slechts €4,00 dus daar wilde ik wel 1 gokje aan wagen. Nou, maar goed dat het maar 1 gokje was, hij kwam niet hoger dan m’n knieën 😂.


De legging op de foto is van het merk Marianne en verkrijgbaar bij Sokken-Online, voor een hele gunstige prijs van €6,95. Deze comfortabele legging is verkrijgbaar in 5 mooie kleuren: Anthracite Melee, Black, Bordeaux Melange, Green Melange en Marine.

Ik heb deze legging in de grootste maat XXL aangeschaft. Hij past net aan moet ik zeggen. Persoonlijk had ik ‘m wel iets ruimer willen hebben.



Zoals je op de laatste 2 foto’s ziet, is de afwerking van de legging bijzonder mooi. De brede boord aan de bovenzijde zit echt heel comfortabel en snijdt niet in m’n taille, al denk ik wel dat de dames met een iets ruimere buikomvang daar wel meer last van kunnen hebben. Doordat de legging van Fleece is aan de binnenzijde, is de rek naar mijn idee minder dan bij een andere legging. De onderzijde van de legging is ook mooi afgewerkt en zit ook erg comfortabel. Mijn normale leggings laat ik op maat maken door Shars Creations. Zij maakt de legging helemaal zoals je ‘m wilt hebben, maar ook die zijn nu te prijzig voor mij. De leggings zoals ik ze bestel bij Shars Creations zijn lekker lang, ik draag ze graag tot op mijn voet, zodat ik een hoge schoen kan dragen, zonder dat je een stukje wit been ziet. Met deze gaat dat niet lukken, maar met een zwarte hogere sok, stoor ik mij daar niet aan, omdat deze legging slechts €6,95 is.


Dit is de Bordeaux Melange en hier kun je goed zien hoe breed de tailleband is en wat een mooie stevige afwerking aan de onderzijde.


De laatste is de Marine. Ik heb deze van de achterkant gefotografeerd. De XXL variant is namelijk uitgevoerd met een tussenstuk aan de achterzijde. Een van de pijpen heb ik omgeslagen, zodat je de Fleece binnenkant ziet.

De maat is net aan en ik moet er zeker een stevige slip, lees corrigerend ondergoed (die zijn echt stevig namelijk) erover dragen, want anders weet ik zeker dat de legging gaat zakken. Het zou mooi zijn als er een groter/langere variant van gemaakt zou worden. Het liefste heb ik ook een voet eraan, zodat ik met gemak al m’n schoenen erbij kan combineren. Maar ondanks alles ben ik, zeker gezien de prijs, zeer goed te spreken over deze legging. En ik denk, door het dragen, dat de legging nog wel iets uit gaat lopen.

Met deze 3 prachtige kleuren kan ik bijna elke jurk lekker warm in de winter door dragen.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page