top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Tante Betsy Fandag 2022

Bijgewerkt op: 31 mei 2022


27/28 mei 2022


Eindelijk was het dan zover. Na de laatste editie in 2019 en roet in het eten door een akelig virus, mocht dan dit jaar de Fandag eindelijk doorgaan. Van 3 jaar geleden kon ik mij herinneren dat het een gekkenhuis was met enorm veel drukte, veel leuke jurkjes, veel lieve mensen, een geweldig team dat achter 'Tante Betsy' staat en dat alles prima geregeld was. Tegen de drukte zag ik wel wat op, maar de gezelligheid lag mij nog zo fris in het geheugen, dat ik ook deze editie niet wilde missen.

Het begon al een paar maanden geleden met deze aankondiging. Dit bracht natuurlijk bij velen van ons de nodige kriebels teweeg. Wat gaat er gebeuren, is het net zo leuk als 3 jaar geleden en wanneer gaat het plaatsvinden? Er werd aangekondigd dat er kaartjes voor in de verkoop zouden komen en wanneer zou die verkoop dan plaatsvinden en was je dan wel op tijd om een kaartje te bemachtigen. Met een paar duizend fans is het natuurlijk onmogelijk om allemaal een kaartje te bemachtigen, maar ik was 1 van de 'Lucky Bastards'.

Al snel werd door 'Tante Betsy' zelf een Facebook groep aangemaakt, waar herinneringen gedeeld werden en waar het programma op een gegeven moment gepost werd.

Het programma zag er net als 3 jaar terug weer veelbelovend uit. En wederom een liveband voor de avond. Daar heb ik 3 jaar terug zo onwijs van genoten, ik heb de hele avond toen gedanst, iets wat ik normaal niet zo snel doe 🙈


De dagen gingen voorbij en vorige week met het kampeerweekend werd al veel gespeculeerd over hoe de dag zou gaan verlopen. Wensjurkjes werden onderling met elkaar gedeeld, om elkaar te helpen bij het vinden van de pareltjes die je in voorgaande jaren net niet had kunnen bemachtigen.

En toen kwam vrijdagochtend het berichtje in de Facebook groep. Alle rekken met jurkjes en dozen met vestjes, rokjes en topjes stonden klaar. Wat een enorme snoepwinkel!


Om 14:00 uur zou het 'geweld' losbarsten, dus wij waren al op tijd met de auto vertrokken. Een lief jurkenzusje had een Bed & Breakfast in Renkum geregeld, ongeveer 10 minuten bij de locatie vandaan waar de Fandag gehouden zou worden. Daar kwamen wij rond 13:00 uur aan en werden wij door de eigenaren ontvangen. Er stonden heerlijke muffins klaar en er was even gelegenheid om een kopje koffie te drinken en te bespreken wat we bij het ontbijt wilden. Ik heb nog nooit eerder van een B&B gebruik gemaakt, maar als dit de standaard is, dan is het echt een enorme verwenning. Wat een ontzettend gave B&B, we hadden echt het idee dat we een soort minivakantie hadden. Het leuke van deze B&B is dat wanneer je hier met 4 (of 5) personen slaapt, dat je een soort eigen appartementje hebt en dat je dan toch lekker in de watten gelegd wordt met een ontbijtje in de ochtend. Uiteraard kon ik het niet laten om wat plaatjes te schieten van deze geweldige B&B.

Nadat we onze spulletjes in de B&B achter gelaten hadden, zijn we vertrokken naar de Concertzaal Oosterbeek, waar het bij aankomst al een drukte van jewelste was. Er werden ongeveer 300 gasten verwacht, dus het was een kleurrijk en bont gezelschap op het parkeerterrein. Er stonden al veel auto's buiten het terrein geparkeerd, maar ik dacht, ik rij toch het terrein op, misschien heb ik mazzel en past mijn kleine Ford Kaatje nog wel ergens tussen en dat was ook zo!

Eenmaal binnen brak het 'geweld' los en ik schrijf 'geweld', niet omdat de dames gewelddadig waren, maar omdat de drukte voor mij als 'geweld' voelde. Het was zo overweldigend, druk, krap en ik merkte dat ik mijn ademhaling niet rustig kon krijgen. Ik kreeg het benauwd en voelde alleen maar 'IK WIL HIER NU WEG!' En dat is precies wat ik gedaan heb. Mijn lieve vriendin Renate, die ik vorige keer op de Fandag voor het eerst ontmoet had, kent mij inmiddels langer als vandaag en die zag aan mijn snoet dat het niet oké met mij ging. Dus snel de voordeur weer uit geslopen. Van de echtgenoot van 'Tante Betsy' kregen we de tip om buiten even te relaxen met een kop koffie en tegen een uur of 4 alsnog naar binnen te gaan, dan is de ergste drukte voorbij. En wat ik prettig vond om aan mijzelf te merken, was dat ik heel goed voor mijzelf kon zorgen. Normaal gesproken zou ik ver mijn grens over gegaan zijn, omdat ik bang was om misschien geen jurkje te vinden en nu had ik echt zoiets, de gekte is het mij niet waard, ik loop nog lang niet in mijn blote kont en als ik straks alsnog wat leuks vind, dan is het meegenomen. En dat bleek de perfecte oplossing te zijn. We zijn om een uurtje of 4 weer naar binnen gegaan en hebben op ons gemak rondgesnuffeld en ik heb dus 6 jurken gevonden die mee naar huis mochten. Voelde mij ook wel een beetje beschaamd, ik heb nog nooit 6 jurken in één aankoop gedaan, maar goed ik had bewust voor deze dag gespaard en ik kon het me daarom ook eens een keer veroorloven en dat was een fijn gevoel. Zoals ik al eerder vertelde was ik met Renate samen naar buiten gegaan en trokken wij ook de hele dag samen met elkaar op. Onze vriendschap is zo bijzonder en degenen die mijn blog met regelmaat lezen, weten ook dat zij regelmatig voorbij komt en dat ze enorm veel voor mij betekent. We hadden bewust besloten om dezelfde jurk aan te trekken en daar moest natuurlijk een foto van gemaakt worden.

En zoals je kunt zien, hebben wij enorm veel lol met elkaar en duurde het even voordat er een fatsoenlijke foto van ons gemaakt kon worden. Wat ook ontzettend leuk was, was dat er net als 3 jaar geleden een Photo Boot stond, waar je gekke foto's kon laten maken en dat lieten wij ons natuurlijk ook geen twee keer zeggen.



Na deze gekkigheid buiten, was het tijd om in de rij te gaan staan voor het buffet. Het was natuurlijk enorm druk, dus de rij was lang, maar tijdens het wachten hadden we tenminste wel alle tijd om met elkaar bij te kletsen en met elkaar te delen wat we die dag allemaal gescoord hadden. Het eten was werkelijk fantastisch, ik heb zo lekker gegeten en daarmee gelijk een goede ondergrond voor de avond, want ik zag achter het gordijn al dat de band aan het opbouwen was. De band was geweldig, ze speelden verschillende covers en er werd luidkeels meegezongen en heerlijk gedanst. Ook ik heb weer bijna de hele avond gedanst, ik voelde mij wederom zo op mijn gemak, dat ik geen gêne had om te dansen en dat was een fijn gevoel. En natuurlijk moesten er nog selfies gemaakt worden en een trio foto van dezelfde print jurk die wij droegen.


Zo rond een uur of half elf klonken de laatste tonen van Robbie Williams' Angels en was het tijd om naar de B&B te gaan. Daar gingen de dames nog even met elkaar gezellig een kop thee drinken, maar ik merkte dat ik overprikkeld was en ging vast naar bed om een boekje te lezen. En wederom ben ik trots op mijzelf dat ik dit nu kan doen, zonder dat ik mij buitengesloten voel. De volgende ochtend stond zoals afgesproken om 8:45 uur ons ontbijt voor ons klaar. Een heerlijk uitgebreid ontbijt met warme broodjes, gekookt eitje, fruit, vers zelf gemaakt sap, een yoghurtje en zalig beleg. Ook had de eigenaresse zelf brood gemaakt, wat werden wij in de watten gelegd zeg 🥰

Nadat we alles weer ingepakt hadden en de auto weer volgeladen hadden, besloten we nog even terug te gaan naar de Outlet. Vandaag was op dezelfde locatie de Outlet ook nog geopend en wij vinden het dan altijd leuk om nog even te kletsen met de dames die de dag ervoor niet geweest waren. En zo heb ik ook nog wat pareltjes voor andere jurkenzusjes kunnen vinden, die zelf niet naar de Fandag konden komen. En natuurlijk moesten er weer foto's gemaakt worden 😂

Het was weer een enorme belevenis om dit mee te mogen maken. Ik heb genoten, lieve mensen gesproken, goed voor mijzelf kunnen zorgen, heerlijk gegeten, bijna in mijn broek gepiest van het lachen, lekker gezongen, heerlijk gedanst, mooie gesprekken gevoerd en deze 6 pareltjes mee naar huis mogen nemen.

Ik wil het geweldige team van 'Tante Betsy' enorm bedanken voor hun inzet en alle goede zorgen, het was weer een warm ontvangst en een fantastische dag! Ik wil alle lieve meiden bedanken met wie ik dit weekend doorgebracht heb en met wie ik het zo gezellig gehad heb zowel in de B&B, als onderweg, als op de dagen zelf. En ik wil de andere jurkenzussen bedanken voor de foto's die ik van jullie heb kunnen stelen om in mijn blog een indruk te kunnen geven van hoe ik deze dag ervaren heb. Op naar de volgende editie 💃🏻



259 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


liberta
May 30, 2022

Wat ontzettend leuk om te lezen! En wat een hoop gezelligheid ! Fijn dat je zo hebt genoten en ook goed voor jezelf hebt gezorgd 👍. En…leuke jurkjes heb je gescoord!

Like

janenanschoon
May 29, 2022

Het lijkt wel of ik hier zelf ook bij aanwezig was. Zo leuk als je deze dagen beschreven hebt.

Wat ik zo mooi vind aan je verhaal is dat je zo goed voor jezelf hebt gezorgd! Geweldig hoor.

Like
bottom of page