top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Week 3.1

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2022


Ik merkte vorige week met het publiceren van mijn laatste blog dat het inmiddels echt enorme lappen tekst worden. De tekst inkorten is voor mij geen optie, omdat deze blogs ook een doel voor school dienen. De reden om wekelijks een blog te publiceren, was eigenlijk omdat ik bang was om jullie, mijn lezers, te overvallen met elke keer een blog. Maar ja, zo'n enorme lap tekst elke keer is ook wat. Dus ik ga 2x per week mijn blog online zetten.



21 maart 2022


Toen ik vanmorgen op school kwam heb ik gevraagd of ik mijn herstelverhaal een week eerder mocht doen, dus 24 maart in plaats van 31 maart. Ik merk dat ik er zo mee bezig ben en dat ik slapeloze nachten ervan heb. Dit was akkoord, dus ik mag donderdag het spits afbijten. Deze week gaan we het over communiceren hebben. Afgelopen weekend in de e-learning omgeving, ging het ook al over communiceren, dus ik vond deze les eigenlijk niet bijster interessant. Wel was het leuk om een testje te doen om te kijken welke communicatie jou het beste afgaat. En dat was in mijn geval Expressief, verrassend 😂 Ik weet dat ik veel praat, graag aan het woord ben en een echt gevoelsmens ben. En bij expressieve mensen kun je precies zien wat er is aan emotie 🙈


Ook moesten wij een oefening doen. Je moest doen alsof je kwam solliciteren voor een stageplek. En degene die in dit geval de stageplek nodig had was niet de “belangrijkste” persoon. Het ging er namelijk om of je goed kon luisteren naar de ander en wat je opviel aan bijvoorbeeld non-verbale communicatie. We hebben deze opdracht 2x gedaan (uiteraard gewisseld tussendoor) omdat het eigenlijk te makkelijk was met degene naast wie je zit in de klas. Dus ik heb met 2 studenten mogen oefenen en dit was erg leuk om te doen en ik merkte ook duidelijk het verschil als je iemand al wat “beter” kent of niet.


Wat ik bij mijzelf opmerkte (ruis) dat ik constant aan het trillen was. Dit trillen heb ik al vaker benoemd, mijn lijf reageert zo als ik mij onveilig voel. Maar ik voel mij niet onveilig bij de studenten, het maakt ook niet uit wie ik voor me heb. Ik vind het sowieso spannend, het is onwennig, maar ik denk ook dat er toch een stukje onzekerheid naar boven komt en misschien zelfs wel faalangst. Van die laatste 2 ben ik mij overigens niet bewust, daarom wil ik het wel verder uitzoeken.


Na schooltijd ben ik gaan sporten. Vanwege de hoge benzineprijzen, sport ik alleen nog maar als ik uit school kom. Ik moet er minimaal een dag tussen hebben, op woensdag zijn we “vrij”, dus sport ik op maandag en donderdag. Vorige week was ik mijn sportkleding vergeten op donderdag en heb ik dus maar 1x gesport. Daar ben ik tegenwoordig niet zo streng meer in, omdat ik weet dat het geen onwil is. Maar toen ik vandaag klaar was met sporten, toen merkte ik pas, ondanks dat het me niet heel gemakkelijk afging, hoe belangrijk sporten voor mij is. Ik kon mijn hoofd leegmaken en mijn lijf was weer eens anders in beweging, wat het erg goed deed. Na die tijd voelde ik mij echt een stuk beter. Dus minimaal 2x per week is voor mijn gehele gestel echt belangrijk, dat knoop ik goed in mijn oren.


Vanavond ook nog weer even een ander eye-openertje, als ik moe ben van school en m’n internet is traag, dan is het niet verstandig om dat te willen verbeteren vlak voor het slapengaan 😬🤪🙈

22 maart 2022


Vanmorgen in het rondje "hoe zit je erbij" heb ik besloten om te delen dat ik gisteravond even enorm last heb gehad van mijn "Borderline Bitch". Er gebeurde iets eenvoudigs omtrent parkeren bij mij thuis en dat schoot volledig verkeerd bij mij, vloekend en scheldend zat ik in de auto. En tot vanmorgen had ik geen idee waar die heftige explosie ineens vandaan kwam. In het rondje gaven veel studenten aan dat ze erg veel last hadden gehad van de les van gister, dat het erg druk in de klas was en dat ze vermoeid waren. Ohhhh, dat was het dus, mijn emmertje was overvol en ik was dus zwaar overprikkeld. Ook heb ik gister de hele dag met enorm veel pijn gelopen, dat hielp ook niet mee. Vandaag heb ik gebruik gemaakt van het ergonomische kussen wat ik van mijn buurvrouw gekregen heb, hier zit ook een uitsparing in voor mijn stuitje. Dat ging een stuk beter, ik zit wel een stuk hoger, dus donderdag de tafel maar weer even verstellen.

En tadaaaa, mijn beker is vanmorgen gearriveerd! Dat moest natuurlijk even vastgelegd worden 😂

De les van vanmorgen werd gegeven door de stagiaire van de hoofddocent. Ze vond het erg spannend, maar ik vond dat ze het echt super goed deed en heb haar ook nog even om wat tips gevraagd voor de zenuwen, omdat ik donderdag mijn herstelverhaal ga presenteren. We hebben vandaag veel geoefend met gesprekstechnieken en ik merk dat wanneer iemand een emotioneel verhaal verteld, dat ik het lastig vind om de regie in een gesprek te behouden. Een leerdoel van mij gaat worden, dat ik dit op een nette manier wil kunnen onderbreken. Net als gister hebben we vandaag veel oefensituaties gehad en ik blijf bij mijzelf merken dat mijn lichaam onder constante spanning staat en dus constant trilt, dit vergt veel van mijn lijf en ik word er ook echt moe van. Toen ik dit met de hoofddocent besprak, zei ze dat, doordat ik het teveel analyseer dat ik het juist in stand houd. Voor elke student is het spannend en dat geeft helemaal niet. Misschien is het beter om het te "accepteren" dan te analyseren, dan krijgt het minder aandacht en wordt het misschien minder. Dat is best een goede tip! 's Middags hebben we nog een stuk lesstof gekregen over feedback, dit vond ik interessant. De ochtend vond ik overigens ook een stuk interessanter dan de les van gister. Maar dat komt, omdat we dieper op de materie ingingen.


Toen ik bij mijn ouders aankwam, heb ik met mijn moeder samen aan mijn huiswerk gezeten. Vanuit de e-learning van vorige week was er namelijk een opdracht om te gaan oefenen met de gesprekstechniek LSD, Luisteren, Samenvatten, Doorvragen. Wat vind ik het toch tof dat ik dit met mijn familie kan doen, ze zijn zo'n enorme steun nu voor mij, ik zou echt geen idee hebben wat ik zonder ze zou moeten doen. Omdat ik komende donderdag voor het eerst mijn herstelverhaal ga vertellen aan de hand van een presentatie, wilde ik dat ook graag oefenen. Ik had mijn presentatie klaar en mee op de laptop, ook had ik mijn tekst uitgeschreven wat ik bij welke dia wilde vertellen. Mijn vader, moeder en zus gingen met z'n drieën bij elkaar zitten en mijn zus hield de tijd bij, ik was namelijk bang dat ik bijna een uur aan het praten was 😬 Het presenteren en het vertellen van mijn verhaal ging eigenlijk best wel heel goed, uiteraard was het spannend, maar ik vond het zeker niet tegenvallen. Ik was ruim 20 minuutjes aan het woord. Wel merkte ik dat bepaalde tekst niet lekker liep met de presentatie en dat de achtergrond van de dia's die ik gekozen had toch wat aan de drukke kant was. Ook was het stuk herstel kleiner dan de voorgeschiedenis. Nu geeft dat voor nu niet, maar in een herstelverhaal draait het uiteraard wel om herstel.

Geweldig toch, dat mijn familie zo betrokken is bij mijn opleiding 🥰


23 maart 2022


Geen outfitfoto vandaag, ik heb de dag doorgebracht in joggingpak en sportkleding. Vandaag was namelijk de schoolvrije dag, zo noem ik het tegenwoordig maar, want over een vrije dag is absoluut geen sprake 🤓 Vanmorgen om 8:00 uur zat ik aan mijn huiswerk. Ik ben begonnen met het herindelen van mijn herstelverhaal en het markeren van woordjes, waarbij ik iets moet doen tijdens de presentatie, dat vond ik gister wat rommelig gaan. Ik heb het stukje herstel wat uitgebreid en de achtergrond van de dia's aangepast naar een wat rustiger uiterlijk. Ik heb mijn leerdoel op het gebied van communicatie geformuleerd en vanmiddag moest ik naar de huisarts om mijn B12 prik te halen en daarna door naar het ziekenhuis voor een uitstrijkje, ik hoop dat ik eindelijk eens verlost ben van het HPV-virus in mijn lijf 😬 Daarna ben ik gaan sporten, omdat ik morgen geen tijd heb en ik was nu toch in Hoorn. Eenmaal thuis de laatste huishoudelijke taakjes gedaan en de dag voor morgen alvast voorbereid. Nu schrijf ik nog even deze blog en dan gaat de laptop en mijn telefoon aan de kant. Nog een uurtje TV kijken en dan naar bed.

64 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1件のコメント


liberta
2022年3月28日

Wat vond ik je oefenpresentatie van afgelopen dinsdag goed gaan zeg!!! Heel knap gedaan. En wat een leuke foto met je beker!

いいね!
bottom of page