top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Romige Pesto Courgettini met Kipfilet



Ik heb al eerder een gerecht gedeeld met Courgettini. Deze keer heb ik de Courgettini gemixt met pesto.

De combinatie van courgette, pesto, tomaatjes en gekruide kipfilet vind ik werkelijk fantastisch! Wederom een heerlijk koolhydraatarm gerecht. De ingrediënten zijn voor 1 persoon.


Romige Pesto Courgettini met Kipfilet


Ingrediënten:

  • 300 gram courgette spaghetti

  • 150 gram cherrytomaten

  • 150 gram gemarineerde kipfiletreepjes

  • 2 (kleine) eetlepels Griekse yoghurt

  • 1 (kleine) eetlepel groene pesto

  • rozemarijn

  • peper & zout

  • olie


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Halveer de cherrytomaten, doe ze in een ovenschaal en besprenkel met olie en bestrooi met wat rozemarijn, peper en zout.

  3. Rooster ze 15 minuten in de oven.

  4. Bak in een koekenpan de kipfiletreepjes totdat ze gaar zijn.

  5. Verwarm de Griekse yoghurt en de pesto, wok de courgette spaghetti er nog even kort doorheen.

  6. Serveer de romige pesto Courgettini op een bord met de kip en de geroosterde tomaatjes.

Roer de courgette spaghetti door het mengsel van de Griekse yoghurt voor een "al dente" Courgettini. Om het gerecht dan niet teveel af te laten koelen, is het fijn om de courgette spaghetti al 's middags uit de koelkast te halen.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page