top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Pastasalade met Rucola en Geitenkaas



Een maaltijdsalade is ideaal met warm weer. Wanneer je koolhydraatarm eet, zit daar vaak geen pasta bij. Toch kun je best wat pasta toevoegen aan je salade zonder dat je er direct kilo's van aankomt. Het gaat vaak om welke combinatie je maakt.

Gister was het een extreem warme dag voor half september en heeft m’n zus deze heerlijke koude pastasalade gemaakt. Normaal gesproken deel ik natuurlijk niet wat iedereen om mij heen aan recepten maakt, maar aangezien we samen besloten hadden om dit recept uit te proberen en zij nu bij mij in huis is, vond ik dat wel leuk. De ingrediënten zijn voor 2 personen.


Pastasalade met Rucola en Geitenkaas


Ingrediënten:

  • 250 gram penne

  • snufje zout voor door de penne

  • 85 gram rucola sla

  • 200 gram zachte geitenkaas

  • 50 gram pijnboompitten

  • honingmosterd dressing


Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg een snufje zout toe.

  2. Giet de pasta af in een vergiet en spoel af met koud water. Laat de pasta goed afkoelen.

  3. Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.

  4. Roer in een kom de pasta, rucola en 2 eetlepels honingmosterd dressing.

  5. Verdeel dit mengsel over 2 borden.

  6. Garneer met de pijnboompitten en geitenkaas, voeg desgewenst nog wat toefjes honingmosterd dressing toe.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page