top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Meivakantie

Bijgewerkt op: 10 mei 2022


Deze week hoefde ik niet naar school, we hadden een weekje meivakantie. Wel fijn om even thuis orde op zaken te kunnen stellen. Nu is het bij mij gelukkig over het algemeen wel goed geregeld, maar ik had toch een aantal dingen te doen, die best wel wat tijd zouden kosten en die had ik doorgeschoven naar de meivakantie.


Maandag was het lekker weer en ben ik 's morgens aan mijn huiswerk gegaan. Ik was het weekend al met de e-learning begonnen, dus daar had ik het meeste al van gedaan. Ik moest ook mijn reflectietoets nog maken en daar ging nog behoorlijk wat tijd in zitten. Ik kan goed reflecteren, maar omdat de onderdelen waar ik op zou reflecteren diverse eisen hadden, merkte ik dat ik er toch wat onzeker van werd. Besloten om dat toch naast mij neer te leggen en mijn reflecties te schrijven, zoals ik dat altijd doe. Naar mijn idee gaat het erom dat je inzicht in jezelf hebt, wat je hebt geleerd tijdens de opleiding, wat je sterke punten zijn, wat je knelpunten zijn en waar je nog aan wilt werken. Dat heb ik voor mijzelf goed in kaart en ik ben van mening dat ik dat goed over kan brengen en dat mijn reflectietoets goed is zoals ik 'm nu gemaakt heb. Ik heb 'm maandag niet helemaal afgemaakt omdat het lekker weer was en ik nog even van het zonnetje wilde genieten.

Dinsdagochtend heb ik mijn reflectietoets afgemaakt. Ook heb ik mijn portfolio helemaal bijgewerkt. Ik maak een digitale portfolio. Ten eerste is dat veel beter voor het milieu, ten tweede vind ik het erg leuk om een digitaal document te maken en ten derde vind ik het super handig dat ik later op elk tijdstip altijd mijn portfolio bij de hand heb, omdat deze op mijn website staat. Het is wel veel werk, maar wat ik al zei, ook leuk om te doen. Ik ben ook mijn eigen Almanak aan het maken. Ik heb een prachtig lederen notitieboek gekocht en daar schrijf ik de belangrijkste punten in van de lesstof die wij krijgen. Als ik schrijf leer ik makkelijker en ik vind het fijn dat ik later 1 notitieboek heb waarin ik terug kan vinden wat ik allemaal geleerd heb. Hiermee heb ik mij natuurlijk ook weer extra werk op de hals gehaald en gelukkig kan ik de meeste aantekeningen tijdens de les maken. De aantekeningen van de e-learning maak ik uiteraard thuis en daar heb ik vandaag nog even geen tijd voor gehad, omdat ik mij klaar moest maken voor een gezellig uitje.

Ik heb een van mijn sjiekste jurken uit de kast gehaald, omdat ik met mijn vader naar een fantastisch concert van Andrea Bocelli ging. Ik draai zijn muziek erg graag, ben een enorme fan van zijn stem en ik word altijd rustig van zijn muziek. Andrea is een tenor die naast klassieke muziek ook populaire muziek zingt. Die combinatie vind ik helemaal geweldig. De hele dag klassieke muziek trek ik echt niet, maar de combinatie, daar word ik heel blij van. Mijn vader houdt meer van de klassieke muziek en daarom vind ik het super leuk dat wij op deze manier een gezamenlijke liefde hebben voor deze artiest met zijn geweldige stem. Het was de tweede keer dat wij samen naar Andrea Bocelli geweest zijn. De eerste keer zijn we op mijn zus haar verjaardag samen naar Andrea Bocelli in Ahoy Rotterdam geweest. En nu 15,5 jaar later dus voor de tweede keer, ditmaal in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ik hoop dat het niet weer 15,5 jaar duurt voordat hij naar Nederland komt 🙈


Woensdag ben ik met Famke naar de dierenarts geweest, omdat ik wat veranderingen in haar gedrag had gemerkt en ik bepaalde gezondheidsklachten uit wilde sluiten. Ook was ik bang dat ze misschien wat te mager was. Ik kreeg van de dierenarts te horen dat ze kerngezond was en dat ze juist perfect op gewicht was. Haar gedragsverandering is gekomen, sinds zij vorig jaar zomer geschrokken is van onverwacht vuurwerk, terwijl wij in de tuin zaten. Omdat ik nu veel weg ben, heeft ze daar last van en dat laat ze merken. Ik vind dat vervelend, maar ik laat me er niet door leiden. En dat is precies zoals ik er het beste volgens de dierenarts mee om kan gaan. Dus eigenlijk doe ik het helemaal goed zo. Weer een stukje twijfel bij mijzelf wat niet nodig is, ook hierin mag ik op mijzelf vertrouwen. Ik ben woensdag ook begonnen met de website van de Dorpsraad Opperdoes aan te passen. Sinds kort ben ik lid van de Dorpsraad en ben ik de websitebeheerder. Omdat het een enorme klus is om een hele website te verbouwen, had ik besloten dat ik dat in de meivakantie zou doen. Sterker nog, de eerstvolgende vergadering is speciaal de eerste woensdag na de meivakantie, zodat ik dan de nieuwe site kon laten zien. Ik had verkeerd ingeschat hoeveel werk het was en merkte dat ik wat gestresst raakte. De editor waarin deze website staat werkt net even anders dan de editor waarin ik mijn eigen website bijhoud. Dus ik liep tegen veel onhandigheden aan en daardoor duurde het bewerken langer dan ik in mijn hoofd had. Ik heb een medebeheerder en ik had aan hem niet doorgegeven dat de website nog niet gepubliceerd mocht worden, omdat ik er nog mee bezig was. Hij had niet gezien dat ik ermee bezig was en had de agenda voor de komende vergadering erop gezet en de website gepubliceerd. Dit gaf mij enorm veel stress, want nu stond er een hele rommelige website online en moest het eigenlijk toch zo snel mogelijk af.


In de tussentijd was ik ook met mijn nieuwe Apple Watch aan het stoeien, ik had namelijk dinsdagavond in de Ziggo Dome gemerkt dat ik niet met mijn Watch kon betalen. Ik had al van alles geprobeerd, ik weet niet hoeveel instellingen aangepast, de betaalkaart verwijderd en weer toegevoegd en nog deed hij het niet. Contact gezocht met Coolblue, maar zij gaven aan dat ik al meerdere opties geprobeerd had, dan zij hadden kunnen bedenken 🙈 Yup, ik ben een echte computernerd en is mij nog nooit gebeurd dat ik iets niet voor elkaar krijg, dus ik was behoorlijk gestresst dat ik 'm niet werkend kreeg. Samen met de stress van de website, merkte ik dat ik een kort lontje had. Dit uitte zich tijdens het boodschappen doen. Ik kwam in de winkel en mijn persoonlijke bonus aanbiedingen werden niet verwerkt tijdens het scannen van de boodschappen. Toen de dame bij de kassa aangaf dat ik het eerst gewoon af kon rekenen en dan bij de servicebalie mijn teveel betaalde geld terug kon krijgen, schoot ik uit mijn slof. Ik was heel kribbig tegen haar, waarop zij reageerde "rustig aan mevrouw, u kunt ook alle boodschappen teruggeven, dan heeft u er geen last van". Deze dame hield mij terecht een spiegel voor, dit deed zij heel goed, waardoor ik mij realiseerde dat ik echt heel onredelijk was. Ik schaamde me best wel voor mijn gedrag en probeerde er een beetje een grapje van te maken. Toen haar collega bij de servicebalie mij ging helpen, vertelde de caissière nog dat ze hoopte dat het goed zou gaan, omdat ik anders de boodschappen door de winkel zou gooien 😬 Dat was dus de indruk die ik achtergelaten had. Deze "Borderline-bitch" had ik al een hele tijd niet meer opgemerkt bij mijzelf. Het ging gelukkig allemaal goed bij de servicebalie en ik heb de medewerkers bedankt voor hun geduld en hun hulp. En ondanks dat ik geschrokken ben van mijn eigen reactie, van de heftigheid die ik dus nog in mij heb, wist ik ook direct waar het vandaan kwam. Ik had echt teveel hooi op mijn vork, meivakantie en dan zo racen tegen de klok, geen fijn gevoel. En de tegenslag dat mijn Apple Watch het niet deed en ik het zelf niet voor elkaar kreeg, maakte dat mijn emmertje overliep en ik lelijke gedachten over mijzelf kreeg.


Op donderdagochtend ben ik er vroeg uit gegaan, om verder te kunnen gaan met de website en ik heb op de site van Apple een ticket aangemaakt, om te kijken of ik samen met hun het probleem op kon lossen. Er werd mij door Coolblue geadviseerd om naar de Apple Store in Amsterdam te gaan, die zit middenin de binnenstad, daar heb ik toch allemaal geen tijd voor! Apple belde mij vrij snel terug en ook de adviseur had geen enkel idee wat er fout ging. Nadat hij testjes gedaan had en geconstateerd had dat er softwarematig niks met de Watch aan de hand was, adviseerde hij mij om de Watch even helemaal uit te zetten en weer aan. Het dan nog een keer te proberen en anders de Watch loskoppelen en weer opnieuw verbinden met mijn iPhone. Mocht dit allemaal niet werken, dan zat er niets anders op om een bezoekje aan de Apple Store in Amsterdam te brengen.... Met veel spanning in mijn lijf ben ik verder gegaan met de website, om vervolgens naar de winkel te gaan en een aankoop te doen, om mijn Watch te testen. Hij deed het niet. Ik had afgesproken met de Howie Girls (de meiden met wie ik naar Howie rijd) om samen te gaan lunchen, dus ik fietste door naar Onderdijk. Eenmaal daar aangekomen vroeg één van de meiden hoe het met mij ging en toen kwamen de tranen. Zoveel spanning, het gedoe in de winkel van de dag ervoor, alles met elkaar maakte dat ik even overliep. Het was fijn om mijn hart uit te storten bij de meiden, delen is helen, het werkt echt. Tijdens de lunch heb ik mijn Watch losgekoppeld en weer opnieuw verbonden. Toen ik mijn betaalkaart ging testen, zag ik ineens "houd bij de lezer" in mijn schermpje verschijnen, dat had ik nog niet eerder gezien, dus ik kreeg weer hoop. Op de terugweg weer naar de winkel geweest en weer 1 boodschapje gehaald en yes, toen deed ie het 💪🏼. Oké, dit kon uit mijn hoofd. Nu de website nog. Toen ik thuiskwam heb ik eerst het ergste onkruid uit de tuin gehaald (de stronken waren zo dik, dat ik ze er niet eens uit kreeg) en mijn poort bijgesteld, ik merkte namelijk dat deze niet lekker sloot en dat ik 'm constant op moest tillen en daar is de poort echt te zwaar voor. Toen ben ik verder gegaan met de website en heb ik 's avonds ter ontspanning wel even TV gekeken.

Vrijdagochtend ben ik weer op tijd mijn bed uit gegaan, om het laatste stukje website af te maken, mijn theorie in mijn Almanak te schrijven en nog een webinar te bekijken. Daarna ben ik lekker gaan douchen om de laatste spanning van mijn lijf te spoelen. Ik had toch alles afgekregen en dat was erg fijn. Om 11:00 uur had ik met een vriendin afgesproken en we hebben een super leuke dag gehad, ik ging pas rond 17:00 uur naar huis. Dat voelde goed, omdat ik al mijn "werkzaamheden" af had. 's Avonds kwam mijn zus mij ophalen en gingen wij sushi eten. Dit heb ik van haar gekregen, omdat zij in het begin van dit jaar 6,5 week bij mij in huis geweest is na haar rugoperatie.

Zaterdag heb ik geslapen tot 8:00 uur, dat was lekker. Nadat ik in huis wat gerommeld had en wat huishoudelijke klusjes gedaan had, ben ik naar het inloophuis gegaan. Ik had namelijk afgesproken dat ik daar als vrijwilliger zou komen helpen tijdens de creatieve middag, georganiseerd door Dalisay Recovery voor mensen met een eetstoornis. Het was een hele leuke middag en ik heb zo waar iets leuks gemaakt. Ik ben helemaal niet van de creatieve dingen, omdat ik daar vaak geen geduld voor heb. Ik heb wel altijd allerlei leuke ideeën, maar voor de uitvoering weinig geduld.


Wat wel grappig om te merken is, is dat ik ook gewoon om hulp kan vragen, soms is het gewoon net even handiger als iemand het even vasthoudt, zodat ik een knoopje kan leggen of iets eromheen kan wikkelen. Ik ben gewend om altijd alles alleen te doen en dat deed ik met het maken van deze creatie dus ook. Hierdoor ging het mis en viel het uit elkaar, waardoor ik gefrustreerd werd en ik gelijk gedachten had van "zie je wel, niks voor mij dit", "ik kan dit toch niet". Hoppa, zo snel gaat dat, terwijl ik echt wel een leuke creatie gemaakt heb en met behulp van iemand anders dat dus echt wel kan maken. Wat dat betreft vandaag aan het werk geweest als ervaringsdeskundige, maar zelf ook weer genoeg over mijzelf geleerd. Niet zo snel negatief zijn over mijzelf, dat zij toch nog wel een hardnekkige gedachten, heb ik afgelopen week gemerkt, en om hulp vragen, niet alles alleen willen doen.

Zondag heb ik echt uitgeslapen, ik moest wel een paar keer naar het toilet, maar merkte aan mijn lijf dat ik nog echt wel moe was, dus daarna elke keer weer mijn bed in gedoken. Uiteindelijk werd ik om 8:45 wakker en ben ik eigenlijk direct mijn bed uit gegaan. Gelijk een was in de wasmachine gedaan en na het ontbijt mijn auto gewassen. Hij zat behoorlijk onder het stof en vogelpoep en dat is niet goed voor de lak. Daarna ben ik naar binnen gegaan en ben ik begonnen met deze blog van de hele week te schrijven. En dat is (zoals gewoonlijk 🙈) weer een heel verhaal geworden. Maar goed, er was dan ook wel veel deze week. Ik ben blij dat ik weer naar school mag volgende week 😂. Vanmiddag ga ik nog op de fiets naar mijn ouders, vanwege moederdag. Ik hoop dat ze mijn creatie leuk vindt, het zijn niet de kleuren die zij in huis heeft, omdat ik die niet kon vinden, maar grijs en oudroze zijn wel redelijk neutrale kleuren.

74 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


liberta
May 09, 2022

Wat een drukke vakantie heb je achter de rug! Logisch dat je veel dingen hebt doorgeschoven naar je vakantie. Je kan ook niet veel anders hè? Maar wel vervelend dat het net allemaal een beetje te veel was. Toch vind ik het heel knap van je dat je evengoed alles voor elkaar hebt gekregen. Vooral de website voor jullie dorpsraad! 💪

Mij benieuwen hoe het deze week weer op school gaat. Heel veel succes! 😘

Like

janenanschoon
May 08, 2022

Lieve Daniëlle, omdat je deze week vakantie had en minder bij ons kwam eten, is de inhoud van deze blog redelijk nieuw voor mij. Meestal horen pappa en ik gedurende de week dat je bij ons eet, wat er de hele week gebeurt; deze week dus niet.

ik dacht trouwens dat je vakantie had, maar je had een hele drukke week.

Dank je wel voor het leuke moederdag cadeau. Wat een leuke verrassing om een zelf gemaakte decoratie te krijgen. ❤️🥰😘

Like
bottom of page