top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Kort schoolweekje


23 mei 2022


Na een druk, vermoeiend maar gezellig weekend was het vanmorgen intens om op te staan. Ik merkte dat ik behoorlijk moe was en besloot dat in het openingsrondje aan te geven. Ook had ik privé wat dingen, waar ik best wel door aangeslagen was, dus ik had niet echt veel energie om aan de les te beginnen.


De gastdocent was een docent die we al vaker gehad hadden en dat was wel erg fijn. Deze docent geeft altijd fijn les en dat hielp wel om de dag door te komen. Wat onder andere in de les voorbij kwam, was onderling oefenen met de rol als cliënt en ervaringsdeskundige. Bij een van mijn medestudenten merkte ik op dat ik haar rol als ervaringsdeskundige wat “lastig” vond. Er waren woorden die zij gebruikte, die mij zouden triggeren als een ervaringsdeskundige die bij mij zouden gebruiken. Ik vroeg of ik eerlijke feedback mocht geven, want dat vond ik namelijk best wel spannend, omdat ik niet andere studenten wil afvallen. Ik mocht mijn feedback delen en ik merk dat ik vanuit mijn volwassen ego mensen kan benaderen en feedback kan geven en dat was een leerdoel van mij, dus dat is heel fijn dat het mij steeds beter af gaat.

‘s Middags gebeurde er nog iets in de klas, wat bijna de hele klas op stelten zette. Nu we steeds langer met zovelen op elkaars lip zitten, merk ik dat er veel speelt onder de studenten, maar dat dit niet uitgesproken wordt. Dat is jammer, want we kunnen juist zoveel van elkaar leren.

24 mei 2022


Dat wat gistermiddag in de klas speelde, kreeg vanmorgen nog een staartje. Er was veel emotie in de klas en ik merkte bij mijzelf dat ik er gelukkig geen last van had. Ik voel de spanning natuurlijk wel, maar het raakt mij niet persoonlijk en ik heb ook niet de behoefte om de klas te verlaten, dat is een grote winst voor mij.


We kregen vandaag les over huiselijk geweld en daarom was er geen tijd om als groep er verder op in te gaan. Wat ook meespeelde is dat niet iedereen die het betrof aanwezig was. De mogelijkheid om eventueel met een coach te spreken werd wel geboden en verder werd geadviseerd om het volgende week donderdag in het groepsproces ter sprake te brengen. Het is jammer dat het nog zo lang duurt, want uit eigen ervaring weet ik dat emoties vaak dan al wat afgekoeld zijn. Maar goed, dit gaat niet over mijn emoties, dus ik kan dat ook niet beoordelen. Ik heb mijzelf wel voorgenomen om mijn medestudenten uit te nodigen om te spreken op deze donderdag, wanneer dit niet vanuit henzelf komt. Wat ik gister ook al vertelde, we kunnen zoveel van elkaar leren.


Voor mij geldt, dat dit juist de reden is waarom ik deze opleiding ben gaan doen en niet die van de HVA. Bij de HVA ga je maar 1 dag per week naar school en is het groepsproces lang niet zo intensief. Ik ben van mening dat we de meeste ervaringskennis van elkaar op doen. En dat dat gebeurt tijdens het groepsproces en hoe we op elkaar reageren als we met triggers te maken krijgen. Ik hoop dat mijn medestudenten er net zo over denken.


De les over huiselijk geweld, was voor mij een lange les. Ik vond het wel een hele interessante les, maar het lange luisteren vond ik ook lastig. Doordat er toch veel emotie in de klas was en ik emoties thuis ervoer, was ik behoorlijk moe. Ik merkte ook voor het eerst in mijn leven, ja echt in mijn leven, dat ik ter plekke in slaap kon vallen. Ik ben iemand die nergens slaapt en al helemaal niet in een klas, maar vandaag had ik echt enorm veel moeite om mijn ogen open te houden. Het is wat dat betreft mooi dat dit vandaag de laatste schooldag van de week was 😬


De prachtige jurk die ik overigens vandaag droeg, was de jurk die ik afgelopen weekend tijdens het Tante Betsy Kampeerweekend gekocht had.


25 mei 2022


Vandaag is het woensdag en zijn we zoals altijd vrij van school en is het tijd voor de e-learning. Omdat ik vorige week woensdag mijn snuffelstage had en het afgelopen weekend weg was, was ik wat achter gaan lopen met mijn huiswerk. Ik was er dan ook al om 7:30 uur uit vanmorgen en ik zat om 8:00 uur al aan mijn huiswerk. Eerst heb ik mijn theorie in mijn Almanak bijgewerkt.

En onder toeziend oog van mijn 2 vriendinnetjes ben ik begonnen aan de e-learning van vorige week. Deze module spreekt mij enorm aan, omdat ik tijdens de ziekte van mijn man de naaste was en mij vaak eenzaam gevoeld heb. Er was dan ook veel herkenning in deze e-learning, terwijl dit niet over kanker ging. Het blijkt dus ook hieruit, dat emoties vaak hetzelfde zijn, maar dat de oorzaak niet hetzelfde hoeft te zijn. Ik zit, naar aanleiding van deze e-learning module, er zelfs over te denken of dit niet de zelfhulpgroep kan worden die ik op wil gaan starten als ik stage ga lopen (of als ik aan het werk ben) bij de Herstelacademie van de GGZ Noord-Holland Noord. Ik heb tot 18:00 uur aan mijn huiswerk gezeten en vond het mooi geweest voor vandaag. Morgen is het Hemelvaartsdag en heb ik nog meer tijd.


26 mei 2022


Vanmorgen was ik er wederom op tijd uit. Ik ben eerst de auto vol gaan tanken en heb boodschappen gedaan. Morgen ga ik met een aantal jurkenzussen naar de Fandag van Tante Betsy en daarvoor moeten we naar Oosterbeek. Dus een volle benzinetank en wat broodjes voor onderweg is geen overbodige luxe. Ik was om 9:00 uur alweer thuis en ben direct verder gegaan met mijn huiswerk. Ik had nog heel wat verslagen te schrijven en wilde mijn portfolio helemaal bijwerken. Nu is het inmiddels 16:00 uur geweest en heb ik bijna al mijn huiswerk af. Ik ben nog niet begonnen aan de e-learning voor deze week, maar ik zag ook dat we daar 2 weken de tijd voor hebben en aangezien het alweer eind van de middag is en ik gister ook de hele dag huiswerk gemaakt heb, heb ik besloten om het hier vandaag bij te laten. Morgen en zaterdag ga ik genieten van de gezelligheid van de jurkenzussen en dan kan ik zondag een begin maken met de e-learning van deze week.

55 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


liberta
May 27, 2022

Een korte week voor je maar niet minder intensief lijkt wel. Pffff! Maar wel weer interessant zoals gewoonlijk. En dan ook nog zo veel huiswerk! Wat een topper ben je! 💪😘

Like

janenanschoon
May 26, 2022

Wat heb je weer een drukke week achter de rug. Logisch dat je op een gegeven moment moeite hebt om je ogen open te houden.

Fijn om dan maar twee dagen naar school te hoeven deze week en dat je nu de tijd hebt gehad om je huiswerk te maken. Toch een volle week achter de rug.

Like
bottom of page