top of page
Foto van schrijverDaniƫlle Schoonderwoerd

Introductiedag AD-EZW

Na een onrustige nacht vanmorgen vroeg opgestaan voor mijn eerste schooldag. Ik merk bij mezelf dat ik de laatste paar dagen gespannen ben. Mijn faalangst zit in de weg en lid worden van een nieuwe klas vind ik ingewikkeld. Ik voel mij zelden op mijn gemak in een groep mensen (vrouwen) en ben gevoelig voor groepsdynamiek.


Dit uitte zich gisteravond in mijn oude copingstijl, eten. In plaats van de geplande bloemkoolrijst, werden het Franse kaasjes en bijna een fles wijn šŸ˜¬ met gevolg vannacht buikpijn en hoofdpijn. Vanmorgen nog steeds zweterig en een blur gevoel in mijn lijf. Ik ben begonnen met een uitgebreide douche en een langere wandeling naar de HvA. Eenmaal op de HvA werd iedereen super leuk ontvangen door het team wat de lessen geeft.


Ik stond gelukkig op de aanmeldlijst en mocht rechtsaf in de klas gaan zitten. Er bleken 2 groepen van ongeveer 26 studenten te zijn. Onze groep startte met een spel om namen te onthouden van je medeleerlingen, leuke uitdaging! Daarna leerden we afwisselend in groepjes van ongeveer 5 personen aan de hand van vragen op kaartjes elkaar beter kennen. Een leuke manier om elkaar te leren kennen, helaas bleek later dat het nog niet zeker is of we volgende week daadwerkelijk met deze groep gaan starten. Maar ook die weerstand die dan ontstaat is natuurlijk een onderdeel van je ontwikkeling naar ervaringsdeskundigheid.


Na de lunch kregen we nog wat praktische informatie en werd nogmaals uitgelegd wat er voor nodig is om de opleiding te kunnen starten. Ik ben altijd iemand die alles in de puntjes ruim voor de aanvang geregeld wil hebben en dat heeft mij nu ook weer veel rust gegeven. Bij mij is alles rond. Mijn boeken zijn binnen, mijn collegekaart heb ik gister ontvangen, mijn praktijkovereenkomst is ondertekend en goedgekeurd, mijn 21+ examens zijn verwerkt en ik heb een positief advies van mijn studiekeuzecheckgesprek. Blijkbaar had een groot gedeelte van de klas de zaken nog niet op orde en is er een nieuwe sluitdatum gekomen.

Na deze praktische mededelingen hebben we nog door middel van een spel een leuke inzage gekregen van wat ervaringsdeskundigheid nog meer inhoudt. Aan de ene kant was ik wel wat teleurgesteld dat we vandaag nog niet duidelijkheid kregen over de indeling van de klassen en dat het vandaag weer veel herhaling was, maar dat is mijn persoonlijke allergie en daar heb ik mee te dealen. In de trein naar huis alvast het huiswerk voor volgende week bekeken, want dan gaan we wel echt van start.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page