top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Ik ben licht, ik ben liefde

Sinds ik Howie the Harp ben gaan doen, heeft mijn eigen ontwikkeling een enorme spurt gemaakt. Voor iemand die vanuit een overtuigend ‘ik ben waardeloos/ik doe er niet toe’ komt is dat soms best ingewikkeld kan ik je zeggen.


Tijdens Howie had ik een fantastische coach aan mijn zijde en ik heb mede dankzij haar veel over mijzelf mogen leren. Een van dingen die zij mij eens vertelde was: “Daniëlle, jij mag je eigen grootsheid erkennen”. Zij zag al veel potentie in mij, ik vond en vind dat nog steeds wel een…. tja, ding. Ik heb haar woorden wel altijd onthouden, maar voel ze nog niet. Alsof dat in onze maatschappij niet geoorloofd is of zoiets en tegelijkertijd hoor ik Bea ook zeggen dat ik daar lak aan mag hebben.


Dit proces is in maart 2022 in gang gezet en tot op de dag van vandaag nog altijd actueel in mijn ontwikkeling. Sinds een aantal maanden kom ik namelijk ook bij een fantastische spirituele voetreflex therapeute en zij komt eigenlijk ook telkens terug bij dit punt. Ik mag mijn hart naar mijzelf meer openen, het licht op mij en in mijzelf laten schijnen en mijzelf met liefde omarmen. De affirmatie waar ik dan ook mee aan het oefenen ben is ‘ik ben licht, ik ben liefde’. Dat vind ik nog best wel ingewikkeld en dat besprak ik vandaag ook met een lieve collega.


Na mijn werk ging ik door naar mijn gewichtsconsulente en grote steun. Ook zij is spiritueel ingesteld en houdt van kaartjes en gelooft, net als ik, dat we verbonden zijn met het universum. Dat allebei deze mooie vrouwen op mijn pad gekomen zijn, dat is niet voor niets, dat blijkt wel toen ik vanmiddag onderstaande engelenkaart trok. Zowel het stuk leraren als rechtvaardigheid resoneert enorm bij mij. Het lerarenstuk is voor mij tweeledig. Aan de ene kant heeft de voetreflex therapeute mij een paar weken terug verteld dat er gidsen (leraren) voor mij klaar staan als ik ze om hulp vraag. Aan de andere kant merk ik dat ik op vele fronten ook zelf een ‘lerares’ ben. En voor mijzelf zet ik dat tussen haakjes, omdat ik mijzelf niet zo zie, maar dit om mij heen wel veel terug krijg. Het stuk rechtvaardigheid resoneert enorm, omdat ik daarop aan ga. Als ik zelf niet rechtvaardig behandeld word, als een ander niet rechtvaardig behandeld wordt en dat ik mijzelf ook rechtvaardig mag behandelen. Daarom verscheen er een glimlach op mijn gezicht bij het trekken van deze kaart. En werd deze breder bij het horen van de bijbehorende tekst, die ik graag met jullie deel:




Hemelmensen: Leraren - Boodschap: Rechtvaardigheid.
Wij zijn de leraren uit het licht. Wij ondersteunen, inspireren en begeleiden jou op je levenspad. Onze dringende boodschap aan jou is om niet langer te wachten: doe recht aan jezelf. Laat zien wat je weet. Je woont in een wereld die grotendeels geregeerd wordt door het menselijke verstand. Helaas is het denken niet in staat om de verbinding waar te nemen tussen hemel en aarde.
Maar jij kunt dat wel. In jou woont de tederheid en zachtheid om iedereen met liefde te bejegenen. Steek je handen uit naar hen die je hulp nodig hebben en deel je wijsheid met hen. Heel de harten van hen die je na staan met onvoorwaardelijk begrip. De gave van luisteren is aandacht is de grootste rechtvaardiging die je een ander kunt gunnen.
Onder ons woont moeder Theresa en zij liet op aarde een uitspraak achter: “Het gaat er in het leven niet om grote dingen te doen, maar dat wat je doet zo groots mogelijk is”.  Recht doen aan jezelf wil zeggen dat jij het ego opzij kunt zetten, zodat je groots durft te zijn. Je bent namelijk groots. Zo groots als jezelf zou willen zijn en wij, de leraren uit het licht, zijn aan je zijde als je ons advies of hulp vraagt. Wij verschijnen in je leven door middel van het juiste boek, een toevallige ontmoeting of de woorden die je nu leest.

En daarmee is de cirkel rond 🙏🏼


♥️ IK BEN LICHT, IK BEN LIEFDE ♥️

40 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1件のコメント


janenanschoon
7月09日

Prachtig geschreven Daniëlle. Zo mooi wat je allemaal op je pad tegenkomt. Dat neem je mee in je verdere leven. Liefs 😘😘😘

いいね!
bottom of page