top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Haricots Verts met champignons en spekjes



Een heerlijk gerecht met een pittige bite dankzij de uitgebakken spekjes.

Dat Haricots Verts goed gaan met spek, dat weet iedereen wel. Maar de combinatie met de neutrale champignons en de pijnboompitjes, geven het toch wel een bijzonder tintje. En koolhydraatarm!


Haricots Verts met champignons en spekjes


Ingrediënten:

  • 150 gram haricots verts

  • 150 gram champignons

  • 100 gram magere spekreepjes

  • 1 kleine ui

  • 1 handje pijnboompitten

  • 1 theelepel geperste knoflook

  • 1 scheutje sojasaus


Bereidingswijze:

  1. Maak de haricots verts schoon en kook ze 10 minuten voor.

  2. Snipper de ui en snijd de champignons in vieren.

  3. Bak de magere spekreepjes in een wok zonder olie of boter.

  4. Voeg na 2 minuten de ui en de knoflook toe.

  5. Zodra de ui glazig is, voeg dan de champignons en haricots verts toe.

  6. Bak het geheel nog 5 minuten.

  7. Voeg als laatste de pijnboompitten en de sojasaus toe.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page