top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Flammkuchen met Geitenkaas & Tomaat



De Flammkuchen, oorspronkelijk tarte flambée genaamd, is een gerecht uit de Elzas, de Palts en Baden. Wanneer je vaak koolhydraatarm eet, is het wel eens lekker om jezelf te verwennen met een gerecht waar wat meer koolhydraten in zitten.

De originele Flammkuchen heeft een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Ik heb een variant gemaakt met geitenkaas en tomaat.


Flammkuchen met Geitenkaas & Tomaat


Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 gram

  • 125 gram crème fraîche

  • 1 rol geitenkaas

  • 1/2 prei

  • 9 cherrytomaten

  • tijm, peper(molen) & zeezout(molen)


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.

  2. Snijd de prei in dunne ringen.

  3. Meng de prei door de crème fraîche.

  4. Rol het Flammkuchen deeg uit over je bakplaat, bakpapier zit er al aan vast, direct uit de koelkast gebruiken. Ik heb een combi-magnetron en dus een ronde bakplaat, die heb ik met de onderkant even in het deeg geduwd, zodat ik een mooie ronde vorm uit kon snijden en het bakpapier er iets ruim omheen uit kon knippen. Normaal is de Flammkuchen rechthoekig.

  5. Bestrijk het deeg met het crème fraîche mengsel, je houdt uiteraard over als je een kleinere bakplaat gebruikt.

  6. Snijd de cherrytomaten in plakjes, doe ze in een kommetje en breng ze op smaak met tijm, peper en zout.

  7. Verdeel de cherrytomaten over de Flammkuchen.

  8. Snijd/kruimel de geitenkaas en verdeel deze over de Flammkuchen.

  9. Snijd nog een paar preiringen en versnipper deze over de Flammkuchen.

  10. Bestrooi tenslotte nog met wat tijm.

  11. Bak de Flammkuchen in 20 minuten gaar en krokant in de heteluchtoven.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page