top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Even een stok aan mijn hersenpan

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022


Iedereen die Harry Potter gezien heeft, weet dat je met een toverstok je herinneringen uit je hoofd kan halen en vervolgens in de hersenpan kan doen, zodat een ander mee kan kijken. Die behoefte heb ik nu op dit moment heel erg, want ik voel mij echt vreselijk rot.


Gister had ik een Off Day en wilde het sporten helemaal niet lukken. Op dinsdagavond breng ik mijn dochter altijd naar de manege, dan ga ik sporten en als ik klaar ben haal ik haar weer op. Zo ook vandaag. Het sporten ging heerlijk, ik had echt een goede energie, dus ik was helemaal happy. De dames die ik met regelmaat tegenkom op dinsdagavond en waar ik dan nog even koffie mee ga drinken waren er ook. Na het sporten ging ik op een gegeven moment aan de koffietafel zitten en tot mijn verbazing kwam er niemand bij mij zitten. Eerst waren ze nog buikspieren aan het doen en daarna bleven ze in groepjes met elkaar staan praten. Zo ongeveer 7 vrouwen die normaal gesproken komen zitten, bleven nu met z’n allen ver weg bij mij vandaan staan.


Toen een van de dames op een gegeven moment tegen een ander zei “ja, maar die moeder heeft hartstikke Borderline” (het ging niet over mij), trok ik de kar niet meer. Ondanks dat het niet over mij ging. Ik had direct weer het gevoel dat ze met z’n alleen weer een complot tegen mij aan het voeren waren en dat ik er (zoals gewoonlijk) weer niet bij hoorde. De opmerking over die moeder met Borderline raakte mij wel enorm, omdat er dus zo negatief over gesproken werd en dat doet zeer.


Nu zit ik in het donker in de auto bij de manege om deze gebeurtenis even van mij af te schrijven en een beetje tot rust te komen, ik had zo vreselijk veel woede in mij zitten. Ik voelde mij gekwetst, teleurgesteld, verdrietig, afgestoten en niet welkom. Dat vind ik echt heel jammer, dit gevoel heb ik nog niet eerder op deze sportschool gehad. Nou train ik normaal gesproken overdag en dan ligt de gemiddelde leeftijd hoger en heb je dit soort geneuzel ook niet. Laat ik de boel maar gelijk relativeren. Dus ik ga morgen gewoon met frisse moed overdag sporten en een gezellig bakkie drinken en deze sportavond verdwijnt in de hersenpan…..


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page