top of page
Foto van schrijverDaniƫlle Schoonderwoerd

En maar afvragen waar die pijn vandaan komt

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022


Ik heb de laatste tijd veel pijn en vind het moeilijk te verklaren. Al moet ik toegeven dat het van deze week wel heel duidelijk is šŸ˜¬.


Ik zal beginnen bij gister. Gister heb ik bijna al mijn ā€œoudeā€ blogs over gezet naar mijn nieuwe website. Daar ben ik zoā€™n beetje 7 uur mee bezig geweest šŸ™ˆ. Veel werk met fotoā€™s en plaatjes die er allemaal bij hoorden. Vandaag heb ik het restant over gezet. Dat was gelukkig minder veel werk, want vorig jaar blogde ik alleen met tekst en dat is een kwestie van knippen en plakken.

Waarom moet dat dan allemaal in 2 dagen gebeuren? Nouā€¦ 5 dagen geleden heb ik een blog de wereld ingegooid met mijn nieuwe website en er waren al een paar lieve dames die zich aangemeld hadden. Super leuk natuurlijk, maar zodra je je aanmeldt, krijg je een mail van een nieuwe blog. Zij hebben dus heel veel mails van mij ontvangen de afgelopen 2 dagen. En omdat de site al online staat, wilde ik zsm de oude blogs er ook op hebben staan. Dan kan ik ten eerste mijn oude site definitief opzeggen en ten tweede met 1 blog verder. Alle abonnees van mijn oude blog heb ik over gezet naar de nieuwe blog. Als het goed gaat krijg je dus 2 maal een melding van deze blog. Een keer van de oude site en een keer van de nieuwe site. Daarna krijg je ze alleen nog van mijn nieuwe site, die overigens ā€œDit ben ikā€ heet.

Er zijn vandaag trouwens nog meer redenen waarom mijn lijf zo rete zeer doet. De therapie vanmiddag was dusdanig heftig, dat ik de hele sessie heb zitten bibberen, ik hoefde nog net niet te klappertanden. Zo gespannen was ik. Er waren wel heftige dingen gezegd en ik had ook wel wat gedeeld wat mij meer raakt dan ik dacht, maar zoā€™n enorme lichamelijke sensatie heb ik nog niet eerder tijdens de therapie meegemaakt. Afgelopen vrijdagavond na de Fandag van Tante Betsy heb ik trouwens ook liggen bibberen en klappertanden in bed onder een dubbel dekbed, dat was oververmoeidheid. Vandaag was het stress. Ik ben sowieso de laatste weken heel erg gespannen in de groep en ik kan er maar niet achterkomen wat het nou is wat mij zo gespannen maakt.


Ook heb ik vandaag een heel emotioneel gesprek/aanvaring met mā€™n dochter gehad. We hebben allebei de ogen uit ons kop gejankt. Er zijn heftige woorden gesproken, maar ook hele verdrietige dingen zijn er naar boven gekomen. Omwille van haar privacy ga ik dat niet delen, maar het heeft er bij mij in elk geval in gehakt. Kan me niet herinneren dat wij eerder zoā€™n verdrietig/heftig gesprek gehad hebben. Dus dat voel ik ook van mā€™n kruin tot mā€™n tenen. En koppijn van het huilen natuurlijk.


En dat huilen, dat kan ik deze week eigenlijk helemaal niet gebruiken. Ik heb morgen namelijk een Soft Surgery aan mijn ogen. Degene die mijn blog al een tijdje lezen, weten dat ik vorig jaar december een ooglidcorrectie gehad heb. Na deze ingreep bleef ik bij mā€™n neus 2 witte ā€œzakjesā€ houden. Dit was met make-up ook niet weg te poederen. Het leek wel een soort vochtophoping. De arts dacht dat het mettertijd wel weg zou trekken als mā€™n vochthuishouding weer op peil was. Maar dat bleek niet zo te zijn. Dus een paar weken geleden heen geweest en laten beoordelen. Dit probleem komt helaas vaker voor. Er is dan ook een speciale nabehandeling die ze kunnen doen, ze verbranden de huid, hierdoor krijg je korstjes en door het nieuwe herstel zou het daarna goed moeten zijn. Ik vind het allemaal maar reuze spannend, maar dat gaat dus morgen gebeuren. Vandaar dat tranen helemaal niet handig zijn nu.


Kortom de spanning is enorm hoog. En dat voel ik in elke vezel van mā€™n lijf. Ik ben wel blij dat ik mā€™n website gevuld heb. Wil nog teksten aanpassen, want de tekst op de About Me pagina heeft wel een opfrisser nodig. Maar dat heeft nog even geen haast.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page