top of page
Foto van schrijverDaniƫlle Schoonderwoerd

En dan toch echt de laatste week

4 juli 2022

Vanmorgen werden er weer protesten aangekondigd van de boeren, dus besloten om al vroeg te gaan rijden. Vorige week 2x te laat in de klas, dat voelde niet fijn. Dus vanmorgen zat ik al om 7:00 uur in de auto. En je zult het niet geloven, of juist wel, geen file, geen protest, alleen de gebruikelijke drukte, dus ik was om 7:55 uur op school, terwijl de les om 9:00 uur begint, lekker op tijd dus šŸ˜‚


De les die wij vanmorgen hadden vond ik interessant en dat was heel fijn, omdat ik de laatste dagen ook al wel aan het uitchecken was. Vanmiddag vond ik de les ook interessant en dat had er ook mee te maken, omdat ik hier zelf mee te maken heb en de meningen over dit onderwerp nogal verschillend liggen.


5 juli 2022

Vandaag kregen wij les over Rouw & Verdriet. Ik zag een beetje tegen deze les op, omdat het toch een wat beladen onderwerp is en ik van mijzelf denk dat ik bepaalde dingen goed verwerkt heb, maar ook in de opleiding gebleken is, dat dat toch niet altijd het geval is.


Het is mij allemaal reuze meegevallen en in gesprek met de docent vertelde ze mij zelfs dat ik al juist heel ver ben in mijn rouw, dat ik het goed een plek gegeven heb. En ondanks dat ik die bevestiging niet nodig heb, is het toch fijn om te horen.


6 juli 2022

Vandaag heb ik een rommeldagje gehad, een beetje voorbereiding voor stage gedaan, bij de tandarts geweest, erachter gekomen dat we terug van de vakantie op Eindhoven vliegen in plaats van Amsterdam en wat praktisch geprobeerd te denken met betrekking tot onze koffers.

Het is een chaos op Schiphol en er raken extreem veel koffers kwijt. Dit geeft stress. Mijn zus en ik gaan onze spullen verdelen over 2 koffers, als we dan maar 1 koffer hebben, hebben we toch iets. Wel onwijs balen dat dit zoveel spanning geeft. Het vertrek is nu toch anders dan normaal. Maar goed, we gaan er het beste van maken, verder hebben we geen invloed op de situatie.


7 juli 2022

De een na laatste schooldag. Of eigenlijk de laatste als je kijkt naar les krijgen. De les van vandaag ging wederom over voorbereiding van stage en over goed werknemerschap. Voor mij niet bijster interessant, omdat ik vanaf mijn 17e altijd gewerkt heb en iemand ben die haar zaken altijd goed (of zo goed mogelijk) regelt. Maar als er iets is, waar ik me door deze opleiding extra van bewust ben geworden, is dat we niet allemaal hetzelfde zijn.


En dan kun je natuurlijk denken ā€œdĆ»h, logischā€. Maar dat is het dus niet. Ik heb mijzelf namelijk jarenlang een alien gevoeld, vond het vreemd dat dingen, die voor mij zo logisch waren, dat dan weer helemaal niet voor anderen logisch waren. En in het verleden kon ik daar wel onzeker van worden, omdat ik dacht dat ik het dan bij het verkeerde eind had. Maar nu besef ik mij dat ik, gemiddeld genomen, vaak een andere kijk heb op de dingen om mij heen en dat dat niet verkeerd is.


8 juli 2022

Vandaag hadden we dan echt de laatste schooldag. Het is niet normaal snel gegaan. Vanmorgen voor de laatste keer groepsproces gehad en daar zei iemand iets tegen mij, wat mij echt wel raakte. Helaas niet in positieve zin, ze had namelijk een aanname gedaan, die volledig onjuist is. Ik vond het niet de tijd en plaats om er op dat moment verder op in te gaan. Ik heb deze persoon uitgenodigd om 1 op 1 in gesprek te gaan, als deze persoon moeite heeft met mijn manier van doen. De bal ligt in dit geval niet bij mij, maar bij de ander, die heeft de informatie over mij niet juist. Ik vond zelf dat ik het heel netjes opgelost heb op deze manier, maar ik blijf het vervelend vinden dat mensen aannames doen en die niet checken.


Daarna hadden we de BBQ in het park om de theoriefase af te sluiten. Vanmorgen was het zwaar bewolkt en fris. Daar was ik ook op gekleed, dacht zelfs nog dat ik het koud zou krijgen. Maar het brak helemaal open en de hemel was stralend blauw. Het was ineens behoorlijk warm. Er was weinig tot geen schaduw en ik merkte al snel dat ik er behoorlijk last van had. Ik heb nog wel even een paraplu uit de auto gehaald om daar onder te zitten, maar ik merkte al snel dat ik toch onrustig bleef van binnen. Ook omdat ik alles voor de vakantie nog moest doen. Dus heb ik toch besloten om naar huis te gaan en mā€™n laatste dingen te regelen. De theoriefase is definitief hiermee afgesloten.

63 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2ä»¶ć®ć‚³ćƒ”ćƒ³ćƒˆ


janenanschoon
2022幓7꜈19ę—„

Een beetje laat met mijn reactie deze keer.

Het theoriegedeelte heb je nu grotendeels achter de rug. Je hebt het werkelijk fantastisch gedaan. Heel goed dat je vrijdag naar huis bent gegaan toen je het zo warm had en zo voor jezelf hebt gekozen.

Liefs van een trotse moeder. ā¤ļøšŸ˜˜

恄恄恭ļ¼

charline17121977
2022幓7꜈11ę—„

Fijne vakantie

恄恄恭ļ¼
bottom of page