top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Eerste bezoek UWV

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022


Vanmorgen ben ik bij de UWV arts geweest. Mijn moeder is met mij meegegaan. Voor steun en als chauffeuse, ik merk dat het niet verstandig is dat ik van die lange stukken (30 min.) nog alleen rijd. Wat een vreselijke man was die arts, volgens mij begreep hij niets van Fibromyalgie (of hij wilde het niet). Ik vertelde hem van de pijn in mijn handen en dat daardoor mijn fijne motoriek niet goed werkt. Hij vroeg hoe dat kon, toen ik uitlegde dat het door de gewrichten in mijn knokkels en vingers kwam, vroeg hij of dat met Fibromyalgie te maken had. Dûh, Fibromyalgie: weke delen reuma….. Mafkees.


Verder ging hij ook nog lichamelijk onderzoek doen, dit bestond uit; knijpen in zijn hand, op 1 been staan, bukken en hurken. Sjonge, wat een onderzoek. Mijn moeder en ik waren het er ook over eens dat hij helemaal geen greintje emotie toonde, ik was gewoon het zoveelste nummer. We stonden binnen 20 minuten weer buiten. Er wordt nu een brief opgesteld, hij gaat een FML (Functionele Mogelijkhedenlijst) opstellen en ik moet over een paar weken bij de arbeidsdeskundige komen. Zij gaat bepalen in welke mate ik afgekeurd ga worden.


Ik heb trouwens “wat nieuws” met mijn handen en voeten, de binnenkant van mijn handen en de onderkant van mijn voeten, die prikken, branden en tintelen, het is een heel naar gevoel en ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet, maar even afwachten of het weer minder gaat worden.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page