top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Couscous Salade Geitenkaas



Couscous is grof gemalen drumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika. Het hiermee gemaakte griesmeel wordt via een draaitrommel omgevormd in kleine bolletjes die net als houdbare pasta's worden gedroogd. Niet super koolhydraatarm, maar wel erg lekker!

Ik maakte al eens eerder een couscous salade, maar nog niet eerder met geitenkaas en chorizo. De combinatie was heerlijk. De ingrediënten zijn voor 1 persoon.


Couscous Salade Geitenkaas


Ingrediënten:

  • 200 gram couscous

  • 250 ml gekookt water

  • 1 bouillonblokje tuinkruiden

  • 1/2 komkommer

  • 1 potje geroosterde paprika (ik had gekozen voor de variant in olie met knoflook)

  • 200 gram geitenkaas

  • 100 gram chorizo

  • korianderblad


Bereidingswijze:

  1. Los het blokje bouillon op in het gekookte water.

  2. Voeg de couscous toe en laat dit wellen (ongeveer 10/15 minuten).

  3. Schep de couscous daarna in een saladekom en roer regelmatig om, zodat deze goed afkoelt.

  4. Was de komkommer (ik heb er voor gekozen om ‘m niet te schillen) en snijd deze in kleine blokjes.

  5. Snijd ook de paprika in kleine stukjes.

  6. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes (voor zover dat lukt)

  7. Snijd de chorizo in kleine stukjes.

  8. Als de couscous helemaal afgekoeld is, voeg dan de komkommer, paprika, chorizo en geitenkaas toe.

  9. De koriander heb ik er doorheen geroerd, maar ook nog op m’n bord erover gedaan.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page