top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Couscous Salade



Couscous is grof gemalen drumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika. Het hiermee gemaakte griesmeel wordt via een draaitrommel omgevormd in kleine bolletjes die net als houdbare pasta's worden gedroogd. Niet super koolhydraatarm, maar wel erg lekker!

Vandaag heb ik een Couscous Salade gemaakt. Ik heb van een heel lief iemand een boodschappenpakket gekregen en daar zat onder andere Couscous in, maar ook tuinkruidenbouillon. Dus ik ben op zoek gegaan naar wat er mogelijk was met Couscous. Ik zou dit zelf nooit gekocht hebben en ik kan je vertellen, dat zou dus een gemiste kans zijn. Want wat is dit een heerlijk gerecht wat ik anders ooit gemaakt zou hebben. Dus ik ben deze lieve dame niet alleen dankbaar voor het boodschappenpakket, maar ook dat ik nu nieuwe gerechten leer kennen ♥️


Couscous Salade


Ingrediënten:

  • 200 gram couscous

  • 250 ml gekookt water

  • 1 bouillonblokje tuinkruiden

  • 1 komkommer

  • 1 potje geroosterde paprika (ik had gekozen voor de variant in olie met knoflook)

  • 200 gram fetakaas blokjes

  • korianderblad


Bereidingswijze:

  1. Los het blokje bouillon op in het gekookte water.

  2. Voeg de couscous toe en laat dit wellen (ongeveer 10/15 minuten).

  3. Schep de couscous daarna in een saladekom en roer regelmatig om, zodat deze goed afkoelt.

  4. Was de komkommer (ik heb er voor gekozen om ‘m niet te schillen) en snijd deze in kleine blokjes.

  5. Snijd ook de geroosterde paprika in kleine stukjes.

  6. Als de couscous helemaal afgekoeld is, voeg dan de komkommer, paprika en fetakaas toe.

  7. De koriander heb ik er doorheen geroerd, maar ook nog op m’n bord erover gedaan.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page