Tegenwoordig kun je kant en klare Courgettini kopen. Spaghetti, maar dan van courgette. Door te combineren met reguliere Italiaanse kruiden, tover je in een handomdraai een heerlijke koolhydraatarme spaghetti op tafel!
Deze Spaghetti maaltijd is een heerlijke neutrale maaltijd, ik heb in dit geval alleen peper, zout en knoflook gebruikt, maar je kunt het natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt. De keuze van de tomatensaus is uiteraard ook vrij.
Courgette Spaghetti
Ingrediënten:
Omdat ik de smaak toch iets tè neutraal vond, ga ik de volgende keer ga ik als extra bite wel wat zongedroogde tomaten toevoegen, deze vermeld ik al in dit recept.
bakje courgette spaghetti
300 gr. mager gehakt
1 potje Grand Italia rode saus met zongedroogde tomaten
250 gr. champignons
1 ui
8 cherrytomaten
8 zongedroogde tomaten
zout en peper
knoflookpoeder
Italiaanse kruiden
geraspte kaas
kokosolie
Bereidingswijze:
Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
Snijd de cherrytomaten in vieren.
Snijd de zongedroogde tomaten door de helft.
Verwarm wat kokosolie in de wok en bak hierin de ui en voeg daarna de champignons toe.
Rul tevens het gehakt erbij.
Voeg zout, peper en knoflookpoeder toe.
Voeg daarna de cherrytomaten toe en bak deze kort mee.
Eventueel het overtollig vocht afgieten.
Voeg daarna de rode saus toe en de zongedroogde tomaten.
Als laatste de courgette spaghetti toevoegen en even goed doorroeren.
Strooi de Italiaanse kruiden erover.
Direct serveren, anders wordt het geheel te “nat”.
Serveer met geraspte kaas.
Comments