top of page

Bloemkoolrisotto

  • Foto van schrijver: Daniëlle Schoonderwoerd
    Daniëlle Schoonderwoerd
  • 25 apr 2020
  • 1 minuten om te lezen


Bloemkoolrijst, een geweldig koolhydraatarm alternatief voor gewone rijst en wel zeker zo veelzijdig!

Met ongeveer 15 minuten heb je deze heerlijke Risotto op tafel staan. Zo heb je waarschijnlijk nog niet eerder Risotto gegeten. De ingrediënten zijn voor 2 personen.


Bloemkoolrisotto


Ingrediënten:

  • 400 gr. bloemkoolrijst

  • 400 gr. kipfiletreepjes

  • 2 flinke el. mascarpone

  • 1 el. groene pesto

  • 2 tl. gehakte knoflook (Sum&Sam)

  • zout/peper

  • geraspte Parmezaanse kaas

  • bak en braadboter


Bereidingswijze:

  1. Bak en braadboter verwarmen in een wok.

  2. Kipfiletreepjes wokken met gehakte knoflook.

  3. Bloemkoolrijst toevoegen.

  4. Bak het geheel 3-4 minuten, voortdurend roeren.

  5. Voeg de mascarpone en het zout en peper toe.

  6. Verdeel er geraspte Parmezaanse kaas overheen en roer goed door.

  7. Op het laatst de pesto er doorheen roeren.



Comments


©2025 door Mijn klacht is mijn KRACHT!

bottom of page