top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Beetje druk


7 juni 2022


Ik vond de les van vanmorgen niet zo interessant. Dat had er mede mee te maken dat ik het teveel over 1 organisatie vond gaan en datgene wat voor mij wel interessant was, was een herhaling van een les die we al eerder gehad hebben. Omdat ik merk dat ik het eigenlijk privé te druk heb nu, maakt het ook dat mijn lontje wat korter is en dat ik eerder afgeleid ben en iets ook minder interessant vind. Dus het feit dat deze les minder interessant was had niet alleen met de lesstof te maken.


Vanmiddag mochten we communicatie situaties oefenen met een trainingsacteur. Dit vond ik echt een hele waardevolle middag. Het feit dat deze persoon haar herstelverhaal deelde, zich daarbij zo kwetsbaar opstelde en mij diep in het hart raakte, vond ik mooi. Ik denk ook dat ik het zo mooi vond, omdat zij daar als professional stond en dan toch zo kwetsbaar, maar tegelijkertijd heel krachtig. Ik heb een paar weken terug geoefend met de rechercheur, dus ik besloot mij vandaag op de vlakte te houden. Gelukkig waren 2 andere studenten zo stoer, om te gaan oefenen en daar kon ik dan ook weer veel van leren en ik zag ook veel herkenning van mijzelf hoe ik ‘vroeger’ was en wat dat dus doet met de persoon tegenover je, dat vond ik heel interessant om nu eens van de andere kant te bekijken.

9 juni 2022


Vanmorgen kregen we onze reflectietoets terug, wat mooi om deze feedback te krijgen en wat geweldig om te zien dat de hoofddocent voor iedereen een persoonlijk document had gemaakt. Ook heb ik in het groepsproces aangegeven dat wij als organisatie comité nog mensen nodig hadden voor ‘This is Howie do it’ voor volgende week. Ik merk bij mijzelf dat ik daar wat straf ingestapt ben, omdat we nu eenmaal nog maar één week te gaan hebben en er genoeg ruimte is geweest voor ideeën en opties en daar geen gehoor aan gegeven is.

Ik vond het spannend om zo straight de knopen door te hakken en stellig te zijn, omdat ik dat in het verleden altijd was en het inmiddels ook mijn allergie is. Toch bracht het wel het gewenste resultaat op en dat was wat ik ermee wilde bereiken. Voor sommigen was ik misschien een trigger, voor anderen duidelijk, voor mijzelf was het noodzakelijk dat ik dit zo oploste.

10 juni 2022


Vandaag hadden wij een positieve les. We moesten ook minimaal 5 kwaliteiten van onszelf opschrijven en ik merkte dat het voor mij goed te doen was om zo ‘uit de losse pols’ een heel aantal kwaliteiten van mijzelf op te schrijven.


Van 5 van deze kwaliteiten moesten wij ook opschrijven hoe wij deze kwaliteiten toepassen in het leven, bijvoorbeeld op school, op het werk/stage, met de mensen om je heen. Dit om het gevoel van welbevinden te vergroten. Afgelopen zaterdag heb ik geschreven over de workshop die ik had gevolgd in het inloophuis en dit kwam daar aardig bij in de buurt. Het is fijn om met de positieve punten van jezelf bezig te zijn, dit werkt empowerend.


‘s Middags gingen we de theorie in de praktijk brengen en dat was nog niet zo eenvoudig als dat het leek. Ik ben nog te snel geneigd om in oplossingen te denken in plaats van de persoon mens te laten zijn en eerst te kijken waar zijn of haar behoeftes liggen. Gelukkig kregen we wel wat vragen die daarbij goed kunnen ondersteunen en ik ga proberen om mijn mindset daarin echt te veranderen. Mooie uitdaging voor een fijne ontwikkeling.

11 juni 2022


Vandaag had ik een gezellige dag voor de boeg. Ik werk als ervaringsdeskundige bij Dalisay Recovery en vanmiddag hadden zij een uitje georganiseerd voor de vrijwilligers. We werden rond het middaguur in Utrecht verwacht waar we een tochtje met een boot gingen maken. Het weer was fantastisch! Er waren heerlijke hapjes gemaakt en het was onwijs leuk om zo met en van elkaar te genieten met het zonnetje op onze snoet.

Nadat we weer terug aan wal waren werden we bij DB oefenstudio's verwacht voor een heuse Djembé workshop. Wat een geweldige workshop. Het is dat ik met mijn handen niet veel kan doen en dus grotendeels gefilmd en gefotografeerd heb, maar het sfeertje kon ik zeker mee proeven. Wat een energie en een geweldige manier om samen muziek te maken. 's Morgens om 10:00 uur werd ik opgehaald en ik was rond 18:30 uur weer bij mijn zus, daar had ik mijn hondje Famke gebracht voor de oppas. Daarna bij mijn zus nog heerlijk gegeten en gekletst en toen was ik om 22:00 uur thuis en ben ik moe en voldaan mijn bed ingedoken.


12 juni 2022


De afgelopen weken hebben jullie mee kunnen lezen met alle (vooral leuke) activiteiten die ik gedaan heb. En dat is vooral volop genieten, maar ook leuke dingen kosten energie. Mijn schooldagen zijn lange dagen en niet per definitie omdat de schooltijden zo idioot lang zijn, maar omdat ik na mijn school nog ga sporten en bij mijn ouders ga eten. Ik ga 's morgens om 7:30 uur de deur uit en ik ben 's avonds rond 19:30 uur thuis. Dat zijn lange intensieve dagen. Als ik dan op mijn 'vrije' dagen ook nog veel leuke activiteiten heb, huishouden, mijn tuin (die al onderhoudsvrij is) en mijn huiswerk, dan is dat een beetje veel. En ik merk dat het mij nu een beetje op begint te breken. Ik ben bij met mijn huiswerk maar nog niet met mijn portfolio, maar dat komt omdat ik die digitaal bijhoud. Verder beheer ik de website voor de Dorpsraad en zit ik in het organisatiecomité van 'This is Howie do it', wat komende donderdag plaatsvindt. Daarvoor had ik ook nog het een en ander te doen. Ook heb ik komende maandag mijn coachgesprek en wilde ik daarvoor wat voorbereiden, wat maakte dat ik vanmorgen al om 7:30 uur buiten de planten water stond te geven en al een heel tijdje achter de laptop zit, om al mijn 'zaken' geregeld te krijgen. Ik kan wel met trots zeggen dat ik mijn 'to do' lijstje helemaal afgewerkt heb. Deze blog is voor vandaag het laatste, want ik ga zo dadelijk naar de manege omdat mijn dochter haar wedstrijd NK carrousel rijden heeft. Vanavond ben ik uitgenodigd om met de Howie Girls naar de Schouwburg te gaan en dat wilde ik ook niet laten schieten, ik heb tenslotte niks te doen, hahahaha. Ik ga nu snel douchen en richting manege, tot later!




71 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 bình luận


janenanschoon
14 thg 6, 2022

Wat heb je het toch druk gehad de afgelopen weken en logisch dat je bekaf bent.

Nog even een paar weken doorbijten dan heb je het theoriegedeelte achter de rug en zal je het qua huiswerk minder druk hebben.

Je bent een doorzetter en ik ben reuze trots op je. 🥰😘

Thích

liberta
13 thg 6, 2022

Zo te lezen heb je een goede week achter de rug. Inderdaad buiten school om nog best wel druk. Het lijkt dan ook vaak of alles tegelijk komt. Nog even volhouden hoor! Je bent goed bezig 💪!

Thích
bottom of page