Bananenbrood
- Daniëlle Schoonderwoerd
- 25 apr 2020
- 1 minuten om te lezen

Ik heb al diverse gezonde broden gemaakt, maar dit is toch wel mijn favoriet!
Dit bananenbrood heeft een heerlijke smaak en ik vind de structuur ook erg prettig. Het is een 'zwaar' brood, daardoor heb je snel een voldaan gevoel.
Bananenbrood
Ingrediënten:
Dit bananenbrood is heerlijk als lunch, tussendoortje of bijgerecht bij een salade. Je kunt de plakjes gemakkelijk invriezen.
4 bananen
75 gr. amandelmeel
75 gr. hazelnootmeel
50 gr. havermout
3 eieren
handje walnoten
1,5 tl. bakpoeder
1/2 tl. kaneel
bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maal de havermout en de walnoten fijn in de blender en houd apart.
Meng het amandelmeel, het hazelnootmeel, de havermoutmix, de eieren, het bakpoeder en de kaneel door elkaar in de keukenmachine.
Prak 3 bananen en voeg toe aan het mengsel.
Geheel goed mengen tot een egaal geheel.
Snijd de laatste banaan in plakjes en roer deze handmatig door het mengsel.
Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Verdeel het deegmengsel in de cakevorm en garneer met nog wat walnoten.
70 minuten in de oven op 170 graden.
Indien het brood na 70 min. nog erg “vochtig” is, pak deze dan in in aluminiumfolie en zet terug in de warme oven (oven niet opnieuw verwarmen). Dan gaart deze nog na, zonder dat de bovenkant donkerder wordt.
Comments